fbpx
  1. Home
  2. /
  3. Dental blog
  4. /
  5. Fogászati blog
  6. /
  7. Álomszép fogsor altatásos kezelésekkel

Álomszép fogsor altatásos kezelésekkel

Az Ön számára is igazi mumus a fogorvosi szék?

Megnyugtatjuk: nincs egyedül. A félelem viszont mindig rossz tanácsadó: a kezelések hosszas halogatása ugyanis garantálja a már meglévő fogászati problémák fokozódását.

Pedig bármennyire hihetetlen, a fogorvosnál tett látogatás lehet akár kellemes élmény is. Az altatásos fogászatnak köszönhetően egy fájdalmas tortúra végigszenvedése helyett Önnek csak annyi a dolga, hogy ébredés után gyönyörködjön újjávarázsolt fogaiban.

Mit nyújt az altatásos fogászat a hagyományossal szemben?

A fájdalommentesség mellett az altatásos fogászat egyik legnagyobb vonzereje, hogy a segítségével egy ülésben egyszerre többféle kezelés is elvégezhető.

Ezért különösen akkor ajánlott élni a lehetőséggel, ha egy komolyabb szájsebészeti műtét előtt állunk. De egy hétköznapi fogtömés vagy foghúzás is gördülékenyebben megy a segítségével.

Annál is inkább, mert az altatás a szokásosnál is nagyobb precizitást tesz lehetővé, hiszen a fogorvosnak csak a beavatkozással kell törődnie – anélkül, hogy a kezelés közben a páciens félelmeit igyekezne eloszlatni.

Szintén megkönnyíti a szakember munkáját, és egyúttal növelheti az eredményességet is, hogy a beteg légutai alvás közben teljesen szabadok – az intubálás révén.

Így tehát mind az orvos, mind a páciens jóval kevesebb kihívással szembesül, mint a hagyományos kezelések esetén. A beteg csak annyit érzékel az egészből, hogy egyszer csak egy kellemes, hangulatos pihenőszobában, egészséges fogakkal ébred fel.

Vannak-e kizáró tényezők?

Az altatást mindig profi aneszteziológus végzi, aki csakis egy alapos konzultációt és egy laborvizsgálatot is magában foglaló kivizsgálást követően lát munkához.

Ez azért elkerülhetetlen, mert bizonyos betegségek megléte esetén az altatás nem ajánlott.

Ezek közé tartozik többek között egy-egy komolyabb szív- és érrendszeri, vagy légzőszervi betegség, illetve egyes enzimbetegségek.

Ha pedig épp egy lázas betegség dönti le váratlanul a pácienst a lábáról, akkor a műtétet mindenképpen el kell halasztani, amíg a beteg teljesen meg nem gyógyul.

Mi történik altatás közben?

Ha a fogorvos és az altatóorvos is meggyőződött róla, hogy nincs akadálya az altatásnak, akkor neki is láthatnak az altatásos fogászati műtétnek.

Ehhez természetesen a páciens együttműködésére is szükség van, hiszen a beavatkozás előtt 6 órával már sem inni, sem enni, sem pedig dohányozni nem lehet.

Fontos a pontos érkezés is, hogy a műtét előtt minden részletet átbeszélhessenek a szakemberek a beteggel.

Az altatás maga intravénás altató- és nyugtatószerekkel, valamint helyi érzéstelenítéssel történik.

A műtét végeztével az altatóorvos gyógyszerek adagolásával ébreszti fel a beteget, aki egy csendes, nyugodt ébredőszobában térhet teljesen magához, és már aznap távozhat.

Fontos viszont, hogy egy hozzátartozó vagy barát elkísérje, hogy a hazafelé vezető úton is minden rendben legyen.

Segítünk leküzdeni félelmeit! Jelentkezzen be hozzánk, ha fájdalommentesen, altatásban szeretné végeztetni az Önre váró fogászati kezeléseket.

Kontakt

    Röntgen felvétel