fbpx
  1. Home
  2. /
  3. Dental blog
  4. /
  5. Klinikánk
  6. /
  7. A rendszeres fogászati ellenőrzések...

A rendszeres fogászati ellenőrzések fontossága

dental checkup

A rendszeres orvosi ellenőrzés minden életkorban fontos, és ez vonatkozik a fogorvosi látogatásokra is. Mindenki tudja, hogy ezek a látogatások nagyon fontosak fogaink egészségének megőrzése és a komolyabb problémák megelőzése érdekében. Sajnos a legtöbb ember csak akkor egyeztet időpontot a fogorvosánál, amikor már valami probléma van.

Milyen gyakran van szükség fogászati ellenőrzésre?

Ha nem jelentkezik egyéb probléma, például duzzanat, gyulladás, akkor is javasolt az éves vagy éves ellenőrzés. Minden betegség – beleértve a szájüregi és fogászati betegségeket is – megelőzhető a rendszeres látogatással. E látogatások között nagyon ajánlott az íny és a fogak megfelelő tisztítása. Bármilyen probléma esetén azonnal keresse fel fogorvosát!

Az első konzultáció menete

Hogyan zajlanak ezek a szűrővizsgálatok?

Általában ezek a látogatások általános szűréssel kezdődnek, ami azt jelenti, hogy a páciensek panoráma röntgenfelvételt kaphatnak, és az orvos megvizsgálja a szájüregüket és a fogaikat. Ezekkel a lépésekkel az orvos meg tudja állapítani, hogy szükség van-e bármilyen beavatkozásra. Ellenőrzik a fogakat, az ínyt, az állkapcsot és a nyak területét, és bármilyen elváltozást keresnek. Az orvos ellenőrizheti az arcot, a harapást és az alsó állcsont mozgását. Ezután következik a fogak tisztítása. Ha nincs szükség beavatkozásra, akkor ezzel a történet véget is ér, a következő látogatásig.

Budapest dental clinic preise

Mi történik, ha kihagyja a rendszeres ellenőrzéseket?

Itt, az Evergreen Dentalban minden kezelésre (kivéve a gyökérkezeléseket) garanciális időszakot vállalunk, és a garancia egyik feltétele, hogy minden évben visszajöjjön az éves ellenőrzésre. Ha ezt elmulasztja, elveszítheti a garanciát. 

Ezen kívül fizikai következményei is lehetnek. A túl későn felismert betegségeket nehezebb kezelni, egy kezeletlen fogprobléma maradandó károsodáshoz vezethet.

Az egyik ilyen betegség az ínygyulladás, vagyis az íny gyulladása. Súlyos esetben, ha nem kezelik, az ínygyulladás fogvesztéshez vezethet. 

Egy másik probléma a fogszuvasodás. Ez a fog „halálához” vezethet, és visszafordíthatatlan. Kezelése is sokkal összetettebb, mint a szuvas fogé. Ezekben az esetekben a gyökérkezelés és a tömés a végső esetben a mi esetünk. Fogvesztés esetén az implantátumok is megoldást jelenthetnek.

Mit tegyünk, hogy megelőzzük ezeket a problémákat?

A rendszeres fogászati ellenőrzés mellett nagyon fontos, hogy tisztítsuk fogainkat, ínyünket és az egész szájüregünket. És ne feledjük: ha bármilyen problémát tapasztalunk, azonnal keressük fel fogorvosunkat.

Kapcsolat

    Röntgen felvétel