Altatásos fogászat, szedáció - Evergreen Dental

Altatásos fogászat, szedáció

 1. Home
 2. /
 3. Altatásos fogászat, szedáció

Miért érdemes mélyaltatásban végeztetni a beavatkozásokat?

 • Akár több kezelés egyben: Az altatás nagy előnye, hogy egyszerre akár többféle beavatkozást is elvégezhetünk, minden kellemetlenség nélkül. Így sok esetben ez a fogászati kezelések legideálisabb formája. Összetettebb szájsebészeti műtétek esetén mindenképpen javasoljuk.
 • Professzionális körülmények: Az Evergreen Dental-nál az altatást szakképzett aneszteziológus szakorvosi csapat végzi. Jól felszerelt műszerparkunk, valamint az altatás feltételei és körülményei maximálisan megfelelnek a legmagasabb biztonsági követelményeknek, illetve az európai szabványnak.
 • Nagyfokú precizitás: Az altatás még nagyobb orvosi precizitást tesz lehetővé, hiszen egyáltalán nem teszi próbára a páciens tűrőképességét.
 • Normál költségek: Az altatásban végzett beavatkozások költségei megegyeznek a hagyományos kezelések áraival, csak az altatás díját kell pluszban kifizetni.
 • Szabad légutak: A szedációval (éber altatással) szemben a teljes altatás nagy előnye, hogy intubálással szabaddá tehetőek a páciens légutai, így a műtét még biztonságosabb.

Ön is fél a fogorvosi kezelésektől? Mi tudjuk a megoldást!

Az altatás előnyei

Ön is azok közé tartozik, akik akár hónapokig is húzzák-halasztják a fogászati kezeléseket, mert annyira tartanak a fájdalomtól? Pedig a halogatás sosem jó taktika. A kezeletlen problémák egyre komolyabbá válhatnak az idők során, később még több kellemetlenséget okozva Önnek.

Jó hírünk van! Lehet bármilyen komplikált az esete, klinikánk orvosai mégis képesek fájdalommentesen kezelni Önt, köszönhetően az Evergreen Dental-nál elérhető professzionális altatásos fogászatnak.

Altatásban végezhető fogászati beavatkozások

Klinikánkon bármilyen fogászati kezelést elvégzünk altatásban, legyen az

 • szájsebészeti műtét,
 • implantáció,
 • foghúzás,
 • gyökérkezelés,
 • csiszolás,
 • vagy akár egy egyszerű fogtömés.

Egy altatással Ön akár több, komplexebb beavatkozáson is könnyedén túleshet. Az eljárás különösen hasznos komolyabb szájsebészeti kezelések esetén, amelyek egyébként több ülésben lennének csak elvégezhetők.

A kezelések megkezdése előtt teljes körű, személyes felvilágosítást nyújtunk, a konzultáció során pedig egyénre szabott tanácsokat kaphat szakorvosainktól. A kezelési terv összeállítása során együtt dönthetnek arról, hogy az altatásos, vagy a hagyományos kezelési formát választják-e.

Fogászati kezelések altatás alatt 240.000 forinttól az Evergreen Dentalnál

Az altatás menete

Teendők az altatást megelőzően:

 • Az altatás feltétele egy előzetes labor-, EKG és mellkass röntgen vizsgálat, valamint egyéb betegség fennállása esetén a kezelőorvossal (pl. belgyógyász) történő konzultáció.
 • Az altatás feltétele továbbá a háziorvos írásos jóváhagyása.
 • Kérjük, hogy a műtét előtt hat órával már ne egyen és igyon semmit, illetve mellőzze a dohányzást. Annak érdekében, hogy ezt minél inkább megkönnyítsük Önnek, a műtéteket általában reggel vagy délelőtt végezzük.
 • Az altatás előtt fél órával várjuk Önt rendelőnkben, hogy az altatóorvossal személyesen átbeszélhessék a legfontosabb tudnivalókat.

Hogyan történik maga az altatás?

Az altatást minden esetben szakképzett aneszteziológus szakorvosi csapatunk végzi, melynek tagjai (aneszteziológus orvosunk és asszisztense) személyesen felügyelik a műtétet az elejétől a végéig. Altatóorvosunkkal évek óta sikeresen együtt dolgozunk, így nagyon összeszokott csapatot alkotunk, ami gördülékennyé teszi a közös munkát.

Maga az altatás intravénás altatószerekkel történik, amelyek mellé fájdalom- és nyugtatószereket is folyamatosan adagol az altatóorvos. Annak érdekében, hogy Ön semmiféle kellemetlenséget ne érezzen, fogorvosunk a beavatkozás helyére helyi érzéstelenítőt is fecskendez.

Miután a fogorvos befejezte a kezelést, az altatóorvos gyógyszeresen felfüggeszti az altatást, melynek következtében Ön rövid időn belül magához tér.

A műtét után még pár órán keresztül megfigyeljük Önt, állandó felügyelet mellett. Ekkor kellemes és nyugodt körülmények között pihenhet ébredőszobánkban, ahová hozzátartozója is elkísérheti.

A fogászati altatást kizáró tényezők

Az altatásos műtét előtt szükséges egy alapos kivizsgálás, illetve konzultáció. Ezek során megállapítjuk, hogy az Ön számára ajánlott-e az altatás vagy sem. A következő tényezők fennállása esetén ellenjavallott:

 • Súlyos szív- és érrendszeri betegségek,
 • Súlyos légzőszervi betegségek,
 • Enzimbetegségek,
 • Lázas betegségek (láz esetén a műtétet másik időpontra kell halasztani).

Hívjon minket vagy írjon nekünk most!

Elérhetőségeink:
++36 70 477 5173 • info@evergreendent.hu

Szedálás

Ha az orvos úgy ítéli meg, hogy Ön nem alkalmas a mélyaltatásra, akkor sem kell aggódnia, mert a fogászati szedáció továbbra is egy lehetséges megoldás.

A szedáció a fogászati kezelések során alkalmazott módszer, amely módosítja a beteg tudatállapotát. Célja, hogy a fogászati beavatkozásokat a szorongó betegek számára is elérhetővé tegye, és segítse azokat, akiknek fájdalommal vagy szorongással jár a fogorvosi kezelés.

Azonban fontos tudni, hogy a szedáció nem azonos a mélyaltatással. A beteg egészségügyi állapotát a fogorvos/szájsebész előre felméri, és az eljárás előtt eldönti, hogy a szedálás elegendő-e a beteg számára.

A mélyaltatás is elérhető az Evergreen Dentalban. Azonban fontos megjegyezni, hogy az altatás költséges lehet, és akkor ajánlott, ha a szedáció nem elegendő a beteg számára.

Összefoglalva, a szedáció hatékony megoldás lehet a fogászati beavatkozásokra való szorongás kezelésére. A kezelőorvosok fel tudják mérni, hogy melyik megoldás a legmegfelelőbb az Ön számára. A cél azonban mindig az, hogy a betegek számára elérhetővé tegyük a szép mosolyt, és megkönnyítsük a fogorvosi kezeléseket.

Fogászati kezelések szedálás alatt már 90.000 forinttól

Az Evergreen Dentalnál minimum csak 1 óra fizetendő a szedálás esetén

A szedálás előnyei

Szorongás és idegesség enyhítése

A fogászati szedáció segíthet csillapítani ezeket az érzéseket, és segíthet a betegeknek relaxálni, hogy csökkentse az aggodalom okozta kellemetlenségeket.

Könnyebb és kényelmesebb kezelés

A fogászati szedáció egyszerűbbé teszi a betegek számára a kezelést, mert kevésbé fájdalmas és kellemesebb. Egy relaxált állapotban a betegek általában jobban tudnak együttműködni a fogorvossal, ami lehetővé teszi a gyorsabb és hatékonyabb kezelést.

Kevesebb fájdalom és kellemetlenség

A fogászati szedáció révén a betegek kevésbé érzik a fájdalmat és a kellemetlenséget a beavatkozás során. Ez különösen fontos lehet hosszabb, bonyolultabb beavatkozások esetén, amelyek hosszabb ülést igényelnek a kezelőszéken.

A szedálás menete

 1. Az előzetes vizsgálatok és a pontos diagnózis felállítása érdekében a betegeinknek szükséges kitölteniük egy rövid kérdőívet, amely tartalmazza az egészségügyi állapotukkal, gyógyszerszedéssel kapcsolatos információkat.
 2. A kezelés előtt az orvosunk részletesen tájékoztatja a páciensünket a beavatkozás menetéről és az esetleges szövődményekről, hogy teljes körű információkkal rendelkezzenek és nyugodtak legyenek a kezelés során.
 3. A biztonságos és hatékony kezelés érdekében orvosunk megvizsgálja a páciens egészségi állapotát és kikérdezi a korábbi egészségügyi problémáiról. A betegnek lehetősége van feltenni bármilyen kérdést, amelyet az orvosunk szívesen megválaszol.
 4. A kezelés során a páciensünk intravénásan kap egy altatókoktélt, amely segíti a fájdalommentes kezelést, valamint könnyebbé és stresszmentesebbé teszi a páciens együttműködését a kezelés során. Az orvosunk állandóan figyeli a beteg vérnyomását, pulzusát és oxigénszintjét, hogy biztonságosan végezhessük a kezelést.
 5. A kezelés után a beteg 30-60 percig megfigyelés alatt áll, majd a szükséges utólagos tájékoztatást követően kísérőjével együtt hazaengedhető.

Érdekel a szedáció!

  A "Fájl kiválasztása" gombra kattintva feltöltheti meglévő röntgen felvételét.