Csontpótlás az Evergreen Dentalban

Csontpótlás

 1. Home
 2. /
 3. Csontpótlás

Mi az a csontpótlás?

A csontpótlás egy olyan sebészeti beavatkozás a fogászatban, amely lehetővé teszi az implantátum beültetését még akkor is, ha a páciensnek eredetileg nincs elég csontja (mennyiségileg és minőségileg) a rögzített fogsorhoz.

Csontpótlásra akkor kerül sor, ha implantátumot kívánnak beültetni. Az leggyakoribb ok, amiért szükségessé válhat, általában a csontvesztés. A csontvesztés akkor következik be, ha egy vagy több elvesztett fogat hosszabb ideig nem pótolnak, a csont elveszíti funkcióját, visszafejlődik. A csontritkulás is vezethet csontvesztéshez. Implantációt csak megfelelő minőségű és mennyiségű csontba lehet beültetni, ha ez nem adott, akkor a csontot pótolni kell. A csont pótolható csontpótló anyagokkal (BioOss), a beteg saját csontjával, vagy a kettő kombinációjával, de ezek csak akkor lehetségesek, ha a csont vérellátása megfelelő. Ha ez nem adott, akkor a csontpótlás az egyetlen biztos megoldás.

Budapest dental clinic preise

Ne hagyja ki a lehetőséget!

Csontátültetés

Ha a csontvesztés olyan súlyos, vagy ha a csont vérellátása olyan rossz, hogy a fent említett módszerek nem működnek, akkor saját csontot kell átültetni a szükséges területre. Ez vagy a saját állkapocsból nyerhető, vagy ha ez nem elegendő, akkor a csípő tájékáról nyerik ki. A csontátültetés a kórházban történik altatásban és helyi érzéstelenítésben. A műtét után antibiotikumot kell szedni, de a regeneráció gyakran gyorsabb ütemben, 4-5 hónap alatt zajlik le. Ekkor már be lehet ültetni az implantátumokat, ami után egy további, átlagosan három hónapos gyógyulási időszak után elkészíthető a végleges fogászati munka.

A csontépítés vagy csontpótlás végleges és stabil megoldást jelent a rögzített fogpótlásra, valamint hogy teljes életet élvezhessünk.

Arcüregemelés

Ezt a kezelést mindig nagyon alaposan meg kell tervezni, amihez háromdimenziós CT-vizsgálatra van szükség. A csontvesztés mértékétől függően kétféle technika létezik: kisebb csontvesztés esetén úgynevezett zárt technikával dolgozunk, egy speciális műszerrel megemeljük az arcüreg alsó falát, és a keletkező rést csontpótló anyaggal töltjük ki. Nagyobb csontvesztés esetén egy kis ablakot képzünk a szájüreg oldalára, és elválasztjuk a nyálkahártyát a csonttól, valamint a kettő közé csontpótló anyagot is behelyezünk. A műtétet követően antibiotikumot kell szedni. A szükséges kb. hat hónapos gyógyulási idő után az implantátumok biztonságosan behelyezhetők.

Forduljon hozzánk, mindenre van megoldás!

Klinikánk rendelkezik a szükséges háttérrel, az Evergreen Dentalban minden ambuláns csontpótló kezelést elvégezünk, akár altatásban is. Minden csontvesztéssel küzdő páciensnek tudunk segíteni, nemzetközi összehasonlításban kedvező feltételekkel, a legmodernebb eszközökkel, kiváló szakemberekkel.

  A "Fájl kiválasztása" gombra kattintva feltöltheti meglévő röntgen felvételét.


  Munkatársaink

  Ha a legjobb fogorvos csapatot keresi Magyarországon, az Evergreen Dental a megfelelő választás az Ön számára.

  Szájsebész, főorvos
  Dr. Simay AttilaFŐORVOS, SZÁJSEBÉSZ ÉS IMPLANTOLÓGUS SZAKORVOS
  Járányi-Nagy AndrásManaging Director
  Kiss BarbaraVEZETŐ ASSZISZTENS, DENTÁLHIGIÉNIKUS
  Angeli MónikaFront office munkatárs