fbpx

Fog implantáció

 1. Home
 2. /
 3. Fogászati kezelések
 4. /
 5. Fog implantáció

Mi az a fogászati implantátum?

A fogászati implantátum egy mesterséges gyökér, amelyet az elveszett fogak helyére helyeznek el. A fogászati implantátum anyaga általában tiszta, ötvözetlen titán. Még fémallergia esetén sem kell aggódni, mivel a titániumot az emberi szervezet teljes mértékben elfogadja.

Hogyan változik meg az élete implatátumokkal?

A ragyogó mosoly egészséges életmódról árulkodik. Egészséges, szép mosollyal teljes életet élhet. A bájos, természetes megjelenésű fogak jobb kedvre derítenek bennünket. Élvezhetjük kedvenc ételeinket. Tökéletesen magabiztosak lehetünk ott, ahol igazán számít: otthon, a munkahelyen, a szabadidőnkben, de mindenekelőtt akkor, amikor a tükörbe nézünk. Fogainkat számtalan módon elveszíthetjük, például baleset vagy betegség által, de ez lehet örökletes probléma is. Bármi is legyen az ok, a fogvesztés negatív hatással lesz mindennapi életünkre. Képtelenné válhatunk kedvenc ételeink élvezetére elveszíthetjük magabiztos megjelenésünket, jókedvünket és természetes mosolyunkat. Szerencsére a mai modern fogászat számos megoldást kínál a sérült vagy hiányzó fogak pótlására.

Előkészületek

Az implantátumok beültetése előtt egy előzetes vizsgálatot kell elvégezni. Először egy digitális panoráma röntgenfelvétel készül annak megállapítására, hogy hány implantátumra van szükség. Ezt követően meg kell állapítani, hogy van-e elegendő csont az implantátumok behelyezéséhez. Mivel a röntgenfelvétel csak egy 2D-s kép, szükség van egy 3D-s CT-vizsgálatra, hogy a csont mélységét is láthassuk.
Továbbá csak a CT-vizsgálat teszi lehetővé a csontanyag pontos mérését, ami a megfelelő implantátumméret kiválasztásához szükséges. A csont állapota mellett az általános egészségi állapot is nagy szerepet játszik, mivel bizonyos tényezők erősen befolyásolhatják az implantáció sikerét. (pl. cukorbetegség, erős dohányzás).

Fogászati implantátumok 140.000 forinttól az Evergreen Dentalnál

Ismerje meg csapatunkat!

Szájsebész, főorvos
Dr. Simay AttilaFŐORVOS, SZÁJSEBÉSZ ÉS IMPLANTOLÓGUS SZAKORVOS
Kiss BarbaraVEZETŐ ASSZISZTENS, DENTÁLHIGIÉNIKUS
Merics LetíciaFogászati asszisztens
Angeli MónikaFront Office Munkatárs

Fogorvosi csapatunk nagyon gondosan kiválasztott. Ha a legjobb fogorvos csapatot keresi Magyarországon, az Evergreen Dental a megfelelő választás az Ön számára. Minden orvosunk a saját szakterületének szakértője, akik folyamatosan továbbképzéseken vesznek részt, hogy a legújabb fogorvosi ismeretekre tegyenek szert. A legjobb minőségű anyagok semmit sem érnek, ha nem megfelelően használják őket.

A kezelés menete

1

A fogászati munka megtervezése

Ha az előkészítés megtörtént és az implantáció lehetséges, meg kell tervezni az implantátumokra rögzítendő későbbi fogazatot. Ez határozza meg a szükséges implantátumok mennyiségét és méretét is, valamint azt, hogy kell-e ideiglenes fogpótlást készíteni. Ebben a fázisban világos képet kap a teljes kezelésről és a kapcsolódó költségekről.

2

Implantátum behelyezése

A fogimplantátumokat steril körülmények között, általában helyi érzéstelenítésben helyezik be. Szorongó páciensek számára a kezelést altatásban is végezhetjük. A behelyezés után mindig készítünk egy ellenőrző röntgenfelvételt. Körülbelül 2-3 hét múlva a varratok felszívódnak.

3

A beültetés után

Ez egy rutinszerű folyamat, és általában 15-20 percet vesz igénybe implantátumonként. Közvetlenül a beültetés után egy ellenőrző röntgenfelvételt készítenek, hogy lássák az implantátumok helyzetét, és megbizonyosodjanak arról, hogy azokat teljes mértékben csont borítja.

4

Véglegesítés

A behelyezést követően általában 3 hónapos (csontátültetés vagy sinuslift esetén 6-9 hónapos) gyógyulási időnek kell eltelnie a végleges fogkorona elkészítése előtt.

5

Utógondozás

Az implantátum hosszú távú sikere a megfelelő szájhigiénián és a rendszeres, legalább évente egyszeri ellenőrzéseken alapul.

Miért az Evergreen Dental?

A legjobb minőségű fogászati kezelést kínáljuk, kizárólag a rendelkezésre álló legjobb anyagok felhasználásával, megfizethető áron. A páciensek elégedettsége a legfontosabb számunkra, ezért mindig arra törekszünk, hogy mind funkcionálisan, mind esztétikailag kiemelkedő eredményt érjünk el. Számunkra az a legnagyobb eredmény, ha pácienseink teljesen elégedettek az általunk végzett munkával, és ajánlanak minket családtagjaiknak és barátaiknak.

Ennek eredményeképpen pácienseink 95%-a szívesen ajánlja az Evergreen Dental-t, új pácienseink közel egyharmada ajánlás útján érkezik.

A pácienseinktől kapott visszajelzések alapján az elégedettségük fő szempontjai a következők:

 • Hatékony és eredményes kommunikáció az első kapcsolatfelvételtől kezdve
 • Kiváló minőségű berendezések és anyagok
 • Tisztességes árak, kiváló ár-érték arány
 • Rugalmas és gondoskodó csapat
 • Nincsenek rejtett költségek
 • Garanciális feltételek
 • Gyönyörű és központi elhelyezkedés
Szájsebész, főorvos
Dr. Simay AttilaFŐORVOS, SZÁJSEBÉSZ ÉS IMPLANTOLÓGUS SZAKORVOS

Érdeklik az implantátumok?
Mi visszahívjuk!

  Röntgen felvétel


  Milyen típusú teljes fogpótlások léteznek fogászati implantátumokkal?

  Teljes fogpótlásról akkor beszélünk, ha legalább a fogak fele vagy akár az összes fog hiányzik, és a rágási és beszédfunkció helyreállításához jelentős fogászati beavatkozásra van szükség. Az Evergreen Dentalban a teljes fogpótlás előnye, hogy ezek a problémák viszonylag rövid idő alatt, általában csak egy vagy két látogatással megoldhatók.

  Jellemzően a páciens először az implantátumokért, majd a végleges fogászati munkáért jön. Abban az esetben, ha a fogászati munkát megelőzően csontpótlásra van szükség, további látogatásra lehet szükség. Másrészt minden elvégezhető egy látogatás alatt, ha nem szükséges műtét.

  Fogainak több mint a fele kezelésre szorul? Ne várjon tovább, és csináltassa meg fogai teljes körű fogpótlását Budapesten, korrekt áron. Egy teljes szájrestaurációval erőteljesen haraphat és felszabadultan nevethet.

  Mivel a fogászatban általában többféle megoldási lehetőség van, célszerű a klinikán egy előzetes vizsgálatot végezni, mielőtt belevágna egy teljes fogpótlás kezelésbe. Az Evergreen Dental nagyon fontosnak tartja, hogy a teljes fogpótlási eljárás megkezdése előtt megismerjük egymást, hogy közösen tudjuk felmérni a lehetőségeket és megtaláljuk a legjobb megoldást, hiszen ez a munka nagyban befolyásolja a páciens komfortérzetét az elkövetkező évtizedekre.

  Több implantátum koronákkal / hidakkal

  Az implantátumok nagyobb fogászati munkák elvégzésére is alkalmasak, nem csak egyetlen koronára. Két vagy több, legalább 3 fogat (koronát) hordozó implantátumot nevezünk fogászati hídnak. Például egy három vagy négy hiányzó fogat két implantátummal és egy 3 vagy 4 részes híddal lehet pótolni.

  A helyzettől függően az egyes implantátumok és koronák, illetve a több implantátum és a híd kombinációja is elvégezhető.

  All-on-4™ fogászati implantátum

  Az All-on-4™ fogászati implantátum megoldás egy nagyon hatékony, a Nobel Biocare által kifejlesztett technika, amely lehetővé teszi, hogy a felső és az alsó állkapocsban egyaránt csak 4 implantátumon rögzített hidat hozzanak létre.  Az All-on-4™ biztonságos rögzítéssel hosszú távú esztétikai megoldást biztosít. Ez még a kevesebb csonttal rendelkező pácienseknek is csodálatos mosolyt tesz lehetővé.

  Mivel csak négy implantátumra van szükség, a kezelési idő is rövidebb lesz. Az All-on-4™ nagyobb stabilitást biztosít a csontban, és elkerüli az olyan további műtéteket, mint a csontpótlás és a arcüregemelés. Az implantátumok behelyezését követően fogorvosa 5 nap alatt egy kivehető ideiglenes hidat készít, hogy a gyógyulási idő alatt se legyen fogatlan. Az All-on-4™ híd fogai mind funkciójukban, mind esztétikájukban nagyon hasonlítanak a valódi fogakhoz. Ezért normálisan lehet velük enni és beszélni. Három hónapos gyógyulási idő után a fogorvos rögzítheti a végleges hidat, amelyet általában csavarral rögzítenek ahelyett, hogy beragasztanák. Az ételeket újra lehet élvezni, újra lehet normálisan rágni és az ízeket megfelelően érezni. Olyan életet tesz lehetővé, mintha az eredeti fogakkal rendelkeznénk.

  All-on-4™ előnyei

  • fix fogak mindössze 4 implantátumon (más rögzített megoldások legalább hat fogat igényelnek), természetes megjelenéssel és érzéssel.
  • fedetlen íny, amely lehetővé teszi az ízek érzékelését
  • stabil harapóerő, amely lehetővé teszi mindenféle étel fogyasztását
  • nincs szükség a fogsor mindennapos eltávolítására vagy ragasztó használatára
  • lehetővé teszi a fix megoldást még akkor is, ha a csontok helyzete rosszabbodik
  • a legegyszerűbb rögzített megoldás a fogatlan betegek számára

  Az innovatív fogászati megoldások egyik vezető vállalataként a Nobel Biocare kifejlesztette az All-on-4 ™ technikát. Ezt az egyik legismertebb európai implantációs professzorral, Dr. Paulo Malóval közösen fejlesztették ki. Egy kiterjedt klinikai tanulmány vezetett el ehhez az eljáráshoz, hogyan lehet kevesebb implantátummal fix megoldást létrehozni, és ugyanakkor természetes és tartós mosolyt biztosítani a fogatlan betegek számára, és mindezt rövid időn belül.

  Kapcsolat

   Röntgen felvétel