fbpx

Fogfehérítés

  1. Home
  2. /
  3. Fogfehérítés

Mindazok, akik már kipróbálták a fogfehérítést, tudják, hogy már néhány árnyalatnyi javulás is nagyon pozitív változást hozhat az ember számára.

Ez máris egy újabb ok lehet a mosolygásra. De mi a titka a vakítóan fehér fogaknak, és hogyan lehet hosszú távú hatást elérni? Derítsük ki!

BlancOne™ Villám Fogfehérítés

Árnyalatokkal fehérebb fogak, akár 10 perc alatt a BlancOne™-nal!

Bemutatjuk forradalmian új fogfehérítési módszerünket azoknak, akik szeretnének gyorsan és fájdalommentesen, biztonságosan fehérebb fogakkal büszkélkedni.

Dentálhigiénikusunk kiváló minőségű, karbamid-peroxid tartalmú gélt visz fel a fehérítendő fogakra. Ez a gél aktiválódik egy különleges hullámhosszú, kék fénnyel működő lámpa segítségével. A peroxid elbomlik, így fokozatosan oxigén szabadul fel a koncentrációból, gyengéd pezsgő érzést keltve. A gél a keletkező oxigéngázt a fogfelszínen tartja, így a színezőanyagokat hatékonyan, 10 perc alatt eltávolítja a zománc felszíni rétegeiből. Az igazán előnyös pedig az, hogy ez a kezelés teljesen ártalmatlan, és akár évente 3-4 alkalommal is igénybe vehető.

Teeth whitening

Miért érdemes a BlancOne™ Villám Fogfehérítést választani?

Hatékony

Fájdalommentes

Árnyalatokkal fehérebb fogak

Gyors

Biztonságos

Kérjen időpontot fogfehérítésre telefonon keresztül, vagy írjon nekünk egy emailt:

+3612010835info@evergreendent.hu

Ki fogja végezni a kezelést?

Kiss BarbaraVezető asszisztens, dentálhigiénikus

BlancOne™ CLICK fogfehérítés (10 perc) – 30.000 Ft

BlancOne™ ULTRA fogfehérítés (3×8 perc) – 100.000 Ft

A hófehér fogak ellenségei

Étkezés és italok: A fogak elszíneződése esetén mindig először a kedvenc ételeinkre és italainkra kell gyanakodnunk, mivel általában ezek a fő bűnösök. A piros, savanyú gyümölcsitalok, a kóla, az erősen főzött kávé és tea biztosan elszínezi a fogainkat, ha túl sokat fogyasztunk belőlük.

Gyógyszerek: Nem sokan gondolnak rá, pedig előfordul, hogy az elszíneződést egy-egy gyógyszer vagy gyógyhatású készítmény okozza. Ebben a témában mindig konzultáljunk fogorvosunkkal, mivel ez a mellékhatás ritkán szerepel a csomagoláson.

Cigaretta: A cigaretta sem használ a fogainknak amellett, hogy sok más káros hatása van. A nikotin és a kátrány ellenálló fogkövet hoz létre, amely a fogak színét is károsítja. Egy újabb ok, hogy leszokjunk a dohányzásról!

Fogcsikorgatás: A fogcsikorgatás során maradandó mikrokárosodások keletkeznek a fogakban, ami elszíneződéshez vezet. Mivel jellemzően stresszhelyzetekben csikorgatjuk a fogainkat, a védő sín mellett stresszoldó tevékenységek, mint a meditáció vagy a sport is segítségünkre lehet.

ELŐZZÜK MEG AZ ELSZÍNEZŐDÉST!

Nem játszik szerepet, hogy a fogaink eredetileg vagy fehérítéssel fehérek-e, mindenképpen figyelnünk kell a színükre, ha erre igényt tartunk. A kérdés az, hogyan lehet ezt a legjobban csinálni. Nagyon hasznos, ha a fent említett ellenségekre odafigyeljünk, például a színes ételek és italok, vagy az elszívott cigaretta mennyisége redukálandó, különösen egy fogfehérítés után.

Azt már említeni sem kell, hogy a napi higiéniával is sokat lehet tenni a javára. A rendszeresen tisztított fogak felülete nagyon megnehezíti a szennyeződések megtelepedését. Ezáltal nagyon fontos, hogy a savanyú ételek és italok (pl. narancs, vörösbor, szénhidrát tartalmú italok) fogyasztása után várjunk a fogmosással, és csak az első fél órában öblítsük ki először vízzel. A savak ugyanis reakcióba lépnek a zománccal, és érzékenyebbé teszik annak felületét. A dörzsölés ebben az állapotban károsíthatja a zománcot.

Figyeljünk a fogkefe erősségére is. A legjobb, ha közepes keménységű fogkefét választunk, abban az esetben, ha érzékenyek a fogaink, puhábbat kell használni. Ezzel és az in-agresszív dörzsöléssel megelőzhető a zománcvesztés. Letörlés esetén fogaink színe sokkal inkább a dentinre, a zománc alatti sárga felületre fog hasonlítani.

FOGFEHÉRÍTÉS A-TÓL Z-IG

A budapesti Evergreen Dental klinika szakemberei általában nem tanácsolják az otthoni fogfehérítő praktikák alkalmazását. Mivel ez egy meglehetősen bonyolult kémiai folyamat, egy nem szakszerű fogfehérítés többet árthat, mint amennyit segít. A legjobb esetben egyrészt az elszíneződéseket és a szennyeződéseket lehet eltávolítani, másrészt viszont az otthoni módszerek drasztikus volta a zománc elvékonyodását okozhatja. Ez nemcsak érzékenységhez és ínykárosodáshoz vezethet, hanem a későbbi ínybetegségek előjele is lehet. Továbbá az otthon használt hatóanyagok általában alacsony koncentrációjúak, ezért lassabban hatnak. A legjobb és legkényelmesebb megoldás, ha szakemberre bízza a fogfehérítést.

Általános tévhit, hogy a fogorvos által végzett fogfehérítés károsítja a fogakat. Szakszerű és gondos kezelés esetén ez nem történik meg. A dentálhigiénikus is mindig figyelembe veszi az egyéni körülményeket, és ennek megfelelően határozza meg a hatóanyagok koncentrációját.

A professzionális fogfehérítés általában fogkőeltávolításával és a fogak polírozásával kezdődik. A lehető legjobb hatás elérése érdekében néha előtte további kezeléseket végeznek, mivel a fogfehérítés a sérült vagy problémás fogak esetében negatívan hat. Sokszor célszerű az esetleges töméseket vagy fogpótlásokat is előzetesen kicseréltetni, mivel ezek nem fehérednek a folyamat során, és színükben eltérnek a többi fogtól.

Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk!

    Röntgen felvétel