Kivehető megoldások alatt a nem rögzített fogsorokat értjük. Az esetek többségében a nem megfelelő csontsűrűség miatt már nincs lehetőség az implantátum berakására, így marad a kivehető fogsor. A fogsort rendszeresen ki kell venni és tisztítani.

Két főbb típusa van, a teljesen kivehető fogsor, illetve a részleges fogsor. A teljesen kivehető fogsor esetében már nincs eredeti fog, a részleges fogsornál még vannak eredeti fogak, ezekhez van igazítva a fogsor.

Klammerprothese

A kivehető fogsort az íny változásának követően alá kell bélelni annak érdekében, hogy tökéletesen illeszkedjen a szájpadláshoz, illetve az ínyhez. Ezt a folyamatot az idő múlásával többször is végre kell hajtani.

A következő típusú kivehető megoldás léteznek:

 • Prémium teljes fogsor

  kompozit anyagból készült fogsor, ami a leköveti a szájpadlás vonalát, gyakran fogsorragasztóval kell rögzíteni.

 • Lokátoros fogsor 2 - 4 implantátumon

  ez egy implantátumon rögzített fogsor, ami sokkal stabilabb a teljes kivehető fogsornál. Gömb retenciós módszerrel kapcsolódik az implantátumokhoz, ami kiváló rögzítést eredményez. Tisztításhoz ezt a fogsort is kell venni.

 • Stéges fogsor

  4 implantátumon rögzített, kivehető fogsor. Az implantátumokra egy stég kerül, ami speciális kialakítással kapcsolódik a fogsorhoz. Ez is egy stabil, de kivehető fogsor.

 • Öntött kapcsos fogsor/ csúsztatós

  ez a fogsor mindig részleges, és a meglévő fogakhoz kapcsolódik, kis fémkapcsokkal mindkét oldalon, illetve kis fémgömbbel ami speciális koronához kapcsolódik.

 • Teleszkópos fogsor

  ez a fogsor meglévő fogakra készül, amelyek be vannak koronázva. Speciális primer – sekunder megoldásával kiválóan kapcsolódik a meglévő fogakhoz. Ha az idő múlásával a meglévő fogakat el kell távolítani, a fogsort akkor is tovább lehet használni.

Az eltávolítható megoldás előnyei a következők:

• Olcsó
• Kevésbé invazív
• Könnyen javítható

Vollprothese
Vollprothesen für Ober- und Unterkifer

Hívjon minket vagy írjon nekünk most!

Elérhetőségeink

+36 1 201 0835[email protected]

Visszahívást kérek