Kivehető megoldások

  1. Home
  2. /
  3. Fogászati kezelések
  4. /
  5. Kivehető megoldások

Kivehető megoldások alatt a nem rögzített fogsorokat értjük. Az esetek többségében a nem megfelelő csontsűrűség miatt már nincs lehetőség az implantátum berakására, így marad a kivehető fogsor. A fogsort rendszeresen ki kell venni és tisztítani.

Két főbb típusa van, a teljesen kivehető fogsor, illetve a részleges fogsor. A teljesen kivehető fogsor esetében már nincs eredeti fog, a részleges fogsornál még vannak eredeti fogak, ezekhez van igazítva a fogsor.

A kivehető fogsort az íny változásának követően alá kell bélelni annak érdekében, hogy tökéletesen illeszkedjen a szájpadláshoz, illetve az ínyhez. Ezt a folyamatot az idő múlásával többször is végre kell hajtani.

A következő típusú kivehető megoldás léteznek:

1

Prémium teljes fogsor

kompozit anyagból készült fogsor, ami a leköveti a szájpadlás vonalát, gyakran fogsorragasztóval kell rögzíteni.

2

Lokátoros fogsor 2 – 4 implantátumon

ez egy implantátumon rögzített fogsor, ami sokkal stabilabb a teljes kivehető fogsornál. Gömb retenciós módszerrel kapcsolódik az implantátumokhoz, ami kiváló rögzítést eredményez. Tisztításhoz ezt a fogsort is kell venni.

3

Stéges fogsor

4 implantátumon rögzített, kivehető fogsor. Az implantátumokra egy stég kerül, ami speciális kialakítással kapcsolódik a fogsorhoz. Ez is egy stabil, de kivehető fogsor.

4

Öntött kapcsos fogsor/ csúsztatós

ez a fogsor mindig részleges, és a meglévő fogakhoz kapcsolódik, kis fémkapcsokkal mindkét oldalon, illetve kis fémgömbbel ami speciális koronához kapcsolódik.

5

Teleszkópos fogsor

ez a fogsor meglévő fogakra készül, amelyek be vannak koronázva. Speciális primer – sekunder megoldásával kiválóan kapcsolódik a meglévő fogakhoz. Ha az idő múlásával a meglévő fogakat el kell távolítani, a fogsort akkor is tovább lehet használni.

Az eltávolítható megoldás előnyei a következők:

• Olcsó
• Kevésbé invazív
• Könnyen javítható

Hívjon minket vagy írjon nekünk most! Elérhetőségeink:
+36 1 201 0835[email protected]