Fél a fogorvostól?

  1. Home
  2. /
  3. Fél a fogorvostól?

SZORONGÓ BETEGEK ESETÉBEN

Szakterületünk a fogászati szorongással küzdő betegek kezelése, így rendszeresen találkozunk olyan páciensekkel, akik évek vagy akár évtizedek óta nem jártak fogorvosnál, mivel féltek a fogorvostól, de mégis kezelésre van szükségük.  A fogászati fóbiát legtöbbször egy korábbi rossz tapasztalat, például egy ijesztő fogorvos, vagy az empátia és az információ hiánya okozza.  Az Evergreen Dentalnál hatalmas tapasztalattal rendelkezünk a szorongó betegek kezelésében.  Teljesen felkészültek vagyunk, így empátiával segítünk pácienseinknek megszüntetni az esetleges stresszt, hogy képesek legyünk elvégezni a fogászati kezelést,.

Ezt már az első érkezéskor érezni fogja az ember, hiszen barátságos csapatunk mindent megtesz azért, hogy gondoskodjon arról, hogy ne legyen oka félni. Emellett igyekszünk minimalizálni a várakozási időt, hogy a kezelés zökkenőmentesen haladjon, és a lehető legrövidebb időt töltse a váróteremben.

Fogorvosaink rendkívül empatikusak és nyugtatóan hatnak a páciensekre. Minden egyes kezelés alkalmával érzékelni fogja az ember, hogy mennyire törődnek vele, amikor a fogorvos pontos magyarázattal szolgál arról, hogy mi fog történni, és a lehető legnagyobb tapintattal kezeli a problémát. Minden kezelés helyi érzéstelenítéssel történik, ami teljesen fájdalommentes kezelést tesz lehetővé.

Altatásos fogászat

Aneszteziológus csapatunkkal együttműködve az altatás lehetőségét is fel tudjuk ajánlani, így kellemesen érezhetjük magunkat a fogorvosnál, anélkül, hogy észrevennénk, mi történik. Altatásban végzett kezelésekre specializálódtunk, ezért sok szorongó páciens tudatosan választ minket. Készen állunk arra, hogy részletes tájékoztatást adjunk erről a módszerről.

Évek óta kizárólag Dr. Szabó Béla, a Honvéd Kórház vezető aneszteziológusának csapatával dolgozunk, aki több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik.

Az Evergreen Dentalban, szinte Budapesten kizárólag, a fogászati kezelések és szájsebészeti beavatkozások altatásban történő elvégzésére szakosodtunk, hiszen klinikánkon az európai szabványoknak megfelelően magas szinten biztosítjuk a feltételeket. A páciens a beavatkozás utáni időt egyedülálló módon, kényelmesen, egy külön szobában töltheti, ahol akár hozzátartozóival is együtt lehet.

Miért vagyok fogászati szorongásos páciens?

A jó hír, hogy senki sem született szorongó páciensnek. Inkább egy korábbi rossz élmény okozza a szorongást, és az agy fokozza a hatást. Egy idő után minden idegesítővé válik a fogorvosi rendelővel kapcsolatban, a fúró hangja, a fogászati szerek szaga stb.

A szorongás kiváltója elsősorban egy rossz tapasztalat a fogorvossal, aki vagy udvariatlan, vagy türelmetlen volt, ami a bizalom elvesztését okozta.

Az Evergreen Dental fogorvosai nagyon türelmesek és kellő időt szánnak arra, hogy Ön bizalmat alakíthasson ki irántuk. Ez valószínűleg új tapasztalat lesz az Ön számára. Sok páciensnek, aki évtizedekig azt hitte, hogy szorongó páciens, rá kellett jönnie: nem az.

Rövid áttekintés fogászati fóbiás betegek számára

Tabletták: klinikánkon nyugtatók, mint például a Xanax, állnak rendelkezésre a stressz enyhítésére.

Szedálás: ezt a szájon át bejuttatott gázzal végzik, ahol a páciens ébren marad, ezért nem olyan kényelmes és biztonságos, mint az általános altatás.

Lidokainnal végzett helyi érzéstelenítés: klinikánkon mindig alkalmazzuk a teljesen fájdalommentes fogászati kezelés érdekében.

Általános érzéstelenítés: ezt intravénásan végzi a szakember, biztosítva a legbiztonságosabb, legkényelmesebb fogászati kezelést, lehetővé téve több eljárás egyidejű elvégzését.

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK MOST!

    Röntgen felvétel