fbpx

Fél a fogorvostól?

  1. Home
  2. /
  3. Fél a fogorvostól?

Szorongó páciensek

Szakterületünk a fogászati szorongással küzdő betegek kezelése, így rendszeresen találkozunk olyan páciensekkel, akik évek vagy akár évtizedek óta nem jártak fogorvosnál, mivel féltek a fogorvostól, de mégis kezelésre van szükségük.  A fogászati fóbiát legtöbbször egy korábbi rossz tapasztalat, például egy ijesztő fogorvos, vagy az empátia és az információ hiánya okozza.  Az Evergreen Dentalnál hatalmas tapasztalattal rendelkezünk a szorongó betegek kezelésében.  Teljesen felkészültek vagyunk, így empátiával segítünk pácienseinknek megszüntetni az esetleges stresszt, hogy képesek legyünk elvégezni a fogászati kezelést.

Barátságos csapatunk mindent megtesz azért, hogy Önnek ne legyen oka félni. Emellett igyekszünk minimalizálni a várakozási időt, hogy a kezelés zökkenőmentesen haladjon és a lehető legrövidebb időt töltse a váróteremben.

Fogorvosaink rendkívül empatikusak és nyugtatóan hatnak a páciensekre. Minden egyes kezelés alkalmával érzékelni fogja az ember, hogy mennyire törődnek vele, amikor a fogorvos pontos magyarázattal szolgál arról, hogy mi fog történni, és a lehető legnagyobb tapintattal kezeli a problémát. Minden beavatkozás helyi (intraorális) érzéstelenítéssel történik, ami teljesen fájdalommentes kezelést tesz lehetővé.

Altatásos fogászat

anesthesia

Aneszteziológus csapatunkkal együttműködve az altatás lehetőségét is fel tudjuk ajánlani, így kellemesen érezhetjük magunkat a fogorvosnál, anélkül, hogy észrevennénk, mi történik. Altatásban végzett kezelésekre specializálódtunk, ezért sok szorongó páciens tudatosan választ minket. Munkatársaink készen állnak arra, hogy részletes tájékoztatást adjanak erről a módszerről.

Évek óta kizárólag Dr. Szabó Béla aneszteziológus szakorvossal és csapatával dolgozunk, akik több mint 30 éves tapasztalattal rendelkeznek.

Egyedülálló módon az Evergreen Dentalban a fogászati kezelések és szájsebészeti beavatkozások altatásban történő elvégzésére szakosodtunk, klinikánkon az európai szabványoknak megfelelően magas szinten biztosítjuk a feltételeket. A páciens a beavatkozás utáni időt kényelmes módon, egy külön szobában töltheti, ahol akár hozzátartozóival együtt töltheti el a kötelező megfigyelési időt.

2022. februárjában megérkezett a új altatógépünk, mely az egyik legmodernebb műszer a piacon. Fontosnak tartjuk, hogy mindig a legkorszerűbb eszközökkel és anyagokkal dolgozzunk, pácienseink maximális biztonsága érdekében.

Szedálás

Az szedálás kiváló lehetőség azoknak, akik szorongással vagy félelemmel lépnek be a fogorvosi rendelőbe. Egy kis gyógyszeres kezeléssel segíteni tudjuk a betegek ellazulását a fogászati kezelések során.

A szedáció különböző típusai állnak rendelkezésre, a minimális szedálástól egészen a mély szedálásig, a betegek igényeitől és az eljárás bonyolultságától függően. Az szedálásos fogászat biztonságos és hatékony, ha egy szakképzett és tapasztalt fogorvos végzi. Akár alacsony fájdalomküszöbbel vagy érzékeny nyelési reflexszel rendelkezik a beteg, a szedálás megoldást jelenthet számára.

Az szedálás során használt gyógyszerek álmosságot okozhatnak, ezért fontos, hogy előre gondoskodjunk a fogászatra és onnan való hazajutásról. Az szedálásos fogászat előtt a betegeknek néhány órával nem ajánlott enniük vagy inniuk. A fogorvos minden beteg kórtörténetét és jelenlegi egészségi állapotát értékeli, mielőtt eldöntené, hogy a szedálás lehetséges-e számára.

Összességében a szedálásos fogászat segítséget nyújthat a betegeknek abban, hogy a szükséges fogászati ellátást szorongás és félelem nélkül kaphassák meg.

Miért vagyok fogászati szorongásos páciens?

A jó hír, hogy senki sem született szorongó páciensnek. Inkább egy korábbi rossz élmény okozza a szorongást. Egy idő után minden félelmetessé válik a fogorvosi rendelővel kapcsolatban, a fúró hangja, a fogászati szerek szaga stb.

A szorongás kiváltója elsősorban egy rossz tapasztalat egy fogorvossal, aki vagy udvariatlan, vagy türelmetlen volt, ami a bizalom elvesztését okozta.

Az Evergreen Dental fogorvosai nagyon türelmesek és kellő időt szánnak arra, hogy Ön bizalmat alakíthasson ki irántuk. Sok páciensnek, aki évtizedekig azt hitte, hogy szorongó páciens, rá kellett jönnie: nem az.

Lehetőségek fogászati fóbiás betegek számára

Tabletták: klinikánkon nyugtatók, mint például a Xanax, állnak rendelkezésre a stressz enyhítésére.

Helyi érzéstelenítés: klinikánkon mindig alkalmazzuk a teljesen fájdalommentes fogászati kezelés érdekében.

Szedálás: a beteg ébren marad, ezért nem olyan kényelmes, mint a mélyaltatás.

Altatás: több 10 éves tapasztalattal rendelkező aneszteziológus szakorvosunk végzi, intravénásan , garantálva a legbiztonságosabb, legkényelmesebb fogászati kezelést, lehetővé téve több eljárás egyidejű elvégzését.

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK MOST!

    Röntgen felvétel