fbpx

Láthatatlan fogszabályozás

  1. Home
  2. /
  3. Láthatatlan fogszabályozás

A láthatatlan fogszabályozás egy innovatív kezelési módszer, amely forradalmasította a fogorvosi területet. Ez a módszer lehetővé teszi a fogszabályozás végrehajtását anélkül, hogy hagyományos, kívülről látható készülékeket kellene viselni. Ehelyett a láthatatlan fogszabályozás átlátszó, egyéni készülékek segítségével hozza helyre a fogak állását. Ez a kezelési módszer rendkívül népszerűvé vált, mert diszkrét és kényelmes megoldást nyújt azoknak, akik szeretnék javítani fogaik helyzetét anélkül, hogy feltűnő eszközöket kellene viselniük.

Ismerje meg a klinikánkon elérhető Spark Aligner és a BioAligner láthatatlan fogszabályozó rendszereket:

Spark™ Aligner

Fájdalommentes, láthatatlan és gyors fogszabályozás

  • Az aligner technika egy olyan fogszabályozó kezelési módszer, amely átlátszó, esztétikus, kényelmes, műanyag mélyhúzott sínekkel mozgatja a fogakat.
  • Az esztétikus alignerek hatékony és megbízható alternatívát jelentenek. Az egyéni tervezésnek köszönhetően ugyanis a sínek kényelmesen illeszkednek a fogakra és szinte teljesen láthatatlanok.
  • Az Ormco vállalatnak 60 éves tapasztalata van a fogszabályozásban. Az általuk gyártott SPARK™ technológia pedig lehetővé teszi a kezelőorvosok számára, hogy személyre szabott, kifejezetten az Ön igényeinek megfelelő kezelési tervet készítsenek.
  • Azt, hogy milyen lesz jövőbeli mosolya, a kívánt kezelési eredmény 3D-szimulációja előre megmutatja.

Mi különbözteti meg a SPARK™ Alignert más aligner márkáktól?

Láthatatlanabb

A SPARK™ egy szinte láthatatlan fogszabályozó, amelyben világszerte megbíznak a fogszabályozó szakorvosok. Ráadásul kényelmesebb és kevésbé színeződik el, mint a vezető márkájú alignerek.

Kényelmesebb

A SPARK™ átlátszó alignerek innovatív anyagának (TruGen™) és a lekerekített, sima széleinek köszönhetően még komfortosabb viselni.

Kevésbé színeződik el

A TruGEN™-t úgy tervezték, hogy átlátszóbb legyen, és a vezető aligner márkákhoz képest minimális elszíneződés legyen látható az aligneren.

Milyen elváltozások esetén alkalmazható a Spark™ Aligner?

Túlharapás

Nyitott harapás

Torlódás

Foghézag

Keresztharapás

Ha Ön is hasonló problémával küzd, kérjen időpontot!

Fogszabályozási konzultáció menete

Anamnézis töltés: Miután megérkezik klinikánkra, szükséges lesz kitöltenie egy anamnézis kérdőívet az adataival, mely körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.

Konzultáció: Az anamnézis kitöltése után Dr. Pál Eszter fogszabályozó szakorvos behívja Önt a rendelőbe, ahol megbeszélhetik, hogy milyen problémával és kérdésekkel érkezett hozzánk.

Vizsgálat, Röntgen: Specialistánk megvizsgálja Önt, és ha szükségét látja, akkor készítünk Önről egy röntgenfelvételt (a csomag tartalmazza a röntgenfelvételt).

Digitális tervezés: A felvétel áttekintése után szakorvosunk már látni fogja, hogy Önnek megfelelő megoldás-e a SPARK™ aligner fogszabályozó rendszer. Amennyiben szeretné látni, hogy milyen eredményre számíthat, a helyszínen lehetősége van elvégeztetni a digitális tervezést. A tervezés ára 25.000 Ft.

Intraorális szkennelés, fotózás: Amennyiben szeretné a tervezést, lenyomatot veszünk a fogairól egy intraorális szkenner segítségével és fotókat is készítünk az aktuális állapotról.

Kezelése menete: Ha elkészült a terv, felvesszük Önnel a kapcsolatot, és egy online vagy személyes konzultáció keretében ismét átbeszélheti a Doktornővel a kezelés menetét. /A terv elkészítése maximum 1 hetet vesz igénybe./

Megrendelés, átadás: Ha elfogadja a kezelési tervet, megrendeljük a síneket. Csomagja körülbelül 3 hét alatt megérkezik. Egy személyes konzultáció keretén belül átadjuk Önnek a síneket, kipróbálhatja őket, és a Doktornő részletesen beavatja Önt a SPARK™ használatába.

Ki végzi a konzultációt?

Dr. Pál EszterFogszabályozó szakorvos

Dr. Pál Eszter vagyok, fogszabályozó szakorvos. Diplomámat a Semmelweis Egyetemen szereztem 2015-ben. A fogszabályozás területe már gyerekkorom óta vonzott, saját fogszabályzásom során a havi állítások alkalmával megismertem a rendelői közeget.

Az egyetemi tanulmányaim alatt ezért kiemelt figyelmet fordítottam a fogszabályozásra, elnyertem egy gyakorlati programot és egy magánrendelőbe is bejártam asszisztálni. Rezidens éveim alatt több féle fogszabályozó rendszerrel is megismerkedtem, a hagyományos fogszabályzóktól kezdve az aktív és a passzív önligírozó készülékekig. Szakvizsgámat 2019-ben szereztem meg. 2023-ig angliai magánrendelőkben is dolgoztam, ott merültem el a láthatatlan sínes fogszabályozó rendszerek használatában.

Több technika kipróbálása után végül rátaláltam azokra a fogszabályozó készülékekre, amikkel a legmagasabb színvonalon tudom pácienseimet ellátni. Felragasztott fogszabályzók közül csak a Damon™ rendszert használom, mivel a fogakat és a csontszerkezetet kímélve, a kellemetlenségeket minimalizálva gyors és stabil eredmény érhető el vele. Sínes fogszabályzók közül pedig az amerikai Spark™ Aligner rendszert alkalmazom, amely az átlagos alignerekhez képest még kényelmesebb, kevésbé látható és hatékonyabb a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően.

Ha szívesen részt venne egy konzultáción, hívjon minket vagy írjon emailt!
Telefon: +3612010835
Email: info@evergreendent.hu

Szeretettel várjuk egy konzultációra

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyi időt vesz igénybe a konzultáció?

Az egész procedúra összesen 45 percet vesz igénybe.

A vizsgálat előtt egy általános anamnézis kitöltésére van szükség, mely körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.

A konzultáció a fogorvossal körülbelül 30 perc. Ez az idő magába foglalja a helyszínen készített röntgent, amelyet egy állapotfelmérés követ a fogorvosi székben, ahol fogszabályozó szakorvos doktornőnk megnézi az Ön fogait, elemzi a felvételt és átbeszélik az Önnek legmegfelelőbb megoldást.

Mi történik, ha nem tudok megjelenni a konzultáción?

Ha nem tud eljönni a konzultációra, akkor lehetőség szerint 24 órával az időpont előtt szíveskedjék lemondani.

Mennyibe kerül a konzultáció?

A konzultáció (esetleges panorámaröntgen és az orvos által végzett állapotfelmérés) 15.000 Ft.
Amennyiben a fogszabályozó szakorvos szerint Önnek ideális a Spark Aligner megoldás és Ön is úgy dönt, abban az esetben a helyszínen azonnal elvégezhető a digitális tervezés, melynek ára 25.000 Ft.

Hogyan készüljek a konzultációra?

Az állapotfelmérés nem igényel semmiféle előkészületet. Kérjük, hogy személyi igazolványát és TAJ kártyáját (vagy ezeknek számát) hozza magával, mert ezekre az adatokra szüksége lesz az állapotfelmérő adatlap kitöltéséhez.

Mennyi idő alatt készül el a terv?

Maximum 1 hét alatt, ezután lehetőséget biztosítunk akár online konzultációra is, de akár személyesen is eljöhet a rendelőnkbe. Ha elfogadja a tervet, akkor a Doktornő megrendeli a síneket. Ezek kb. 3 hét alatt készülnek el.

Van-e részletfizetési lehetőség?

Van, egyedi megállapodás alapján.

Mivel tudok a helyszínen fizetni?

A helyszínen készpénzzel, bankkártyával, Egészségpénztári kártyával és SZÉP kártyával is tud fizetni!

BioAligner sínek

Láthatatlan és kivehető: A fogak sorba állítása nemcsak a fogakra felragasztott rögzített készülékkel, hanem kivehető sínekkel is lehetséges. Ezek átlátszó, vékony, műanyag fóliából préselt sínek, így a külső szemlélő számára gyakorlatilag láthatatlanok, melyek egy mozdulattal, tetszés szerint ki-, és visszarakhatók.

Számítógépes terv és nyomtatás: Lenyomat alapján, a ma ismert legmodernebb eljárással, 3 dimenziós számítógépes tervező program segítségével készül el a terv. A fogak mozgásának folyamata többféle nézetből, videókon megtekinthető. A fogak elrendezése kiindulástól a tervezett helyzetükig, külön-külön és egymásra vetített fényképeken, valamint térben forgatható modelleken is ellenőrizhető. A sínek,  3D nyomtatóval  kinyomtatott, néhány tized milliméteres lépéseket tartalmazó fogmintákra készülnek.

Dr. Kovács ZoltánKONZERVÁLÓ FOGÁSZATI ÉS FOGPÓTLÁSTANI SZAKORVOS; DIGITÁLIS FOGÁSZATI, ESZTÉTIKAI SPECIALISTA

Előnyei

Láthatatlan

Gyakorlatilag észrevehetetlen a külső szemlélő számára.

Fájdalommentes

A láthatatlan fogszabályozás könnyen megszokható és viselése nem okoz kellemetlenséget. Emellett nem fordulhatnak elő véletlen balesetek, így nem szükséges azonnali orvosi beavatkozás.

Jó ár-érték arány

A sínek egyesével, vagy akár egyszerre megrendelhetők.

Esztétikus

Esztétikusabb, mint bármelyik rögzített készülék.

Kiszámítható időarányos költség és részletfizetés

Kiszámolható, hogy a következő átadásig mennyi idő telik el, hány darab sínre lesz szükség és ez mennyibe kerül. Távolban élő, vagy elfoglalt páciens fogszabályozó kezelése megszakítás nélkül folytatható.

Praktikus

Szükség esetén (pl. evés, ivás, fogmosás előtt) kivehető.

Hátrányai

Korlátok: Középvonal, vagy okklúzió beállítása önmagában nem, csak kiegészítő, vagy előkészítő kezeléssel oldható meg.

Együttműködést igényel: Ha a javasoltnál kevesebbet hordja, a kezelés nem fog haladni. Ha gyorsabban cseréli őket, a fogak mozgása lelassulhat, vagy megállhat.

Visszarendeződés: Ha több napra, hetekre abbahagyja a sínek hordását, megindul a fogak visszarendeződése.

Hívjon minket vagy írjon nekünk most!
Telefon:+36 1 201 0835
Hétfő – Péntek 9:00 – 17:00
Email: info@evergreendent.hu

Az elkészítés lépései

  1. LENYOMATVÉTEL: Az orvos digitális lenyomatot vesz intraorális szkenner segítségével. Ez a legmodernebb technológia, ami 100%-os pontossággal veszi le a mintát a fogsorról. A digitális technológiával készült lenyomatot az orvos továbbítja a fogtechnikai laboratóriumnak a szájfotókkal és a panoráma röntgennel együtt.

2. SZÁMÍTÓGÉPES LÁTVÁNYTERV: A digitális, vagy digitalizált lenyomat és a kezelési terv alapján, fogszabályzó szakorvos készíti el a virtuális tervet, a ma ismert legmodernebb eljárással, térbeli számítógépes program segítségével. Ez az internetről letölthető animáció formájában, lépésről lépésre bemutatja, hogyan mozognak a fogak a tervezett helyzetükig. A mozgás folyamata többféle nézetből készült videókon, egymásra vetített képeken és térben forgatható modelleken ellenőrizhető. A felhőben tárolt könyvtár megtekinthető online vagy letölthető.

Megtekintés után, orvosával történő egyeztetés során a terv változtatható. Ha  elfogadásra kerül, a sínek kb. 1 hét alatt elkészülnek.

3. ÁTLÁTSZÓ SÍNEK LEGYÁRTÁSA: Ha a virtuális terv végleges, az orvos jóváhagyása után a laborban kinyomtatják  az összes virtuális mintát egy 3D-s nyomtatóval, amelyek elvezetnek a kívánt eredményhez, majd ezekre elkészülnek a fóliák  és indulhat a kezelés.

A kezelés

KEZELÉSI IDŐ: A kezelési idő, azaz a sínek darabszáma a szabálytalanság mértékétől függően, néhány, vagy több hónap is lehet.

VISELÉSE ÉS KIHORDÁSI IDŐ: Habár tetszés szerint kivehetők és visszarakhatók, ha az orvos másképpen nem rendeli, a síneket 2 hetente cserélve, napi 20-22 órán át kell viselni. Hatásukat rövidebb idő alatt is kifejtik, de eltávolításuk ideje alatt a gyökerek tartó rosthálózat eredeti helyük felé húzza vissza őket.

A LEMEZEK ILLESZKEDÉSE: Minden egyes sín tulajdonképpen egy-egy lépés a megtervezett állapot felé, ezért a sínek kezdetben nem illeszkednek tökéletesen a fogakra.

FELHELYEZÉS ÉS ELTÁVOLÍTÁS: A sínek eltávolítását kezdetben megkönnyítheti egy segédeszközt, amellyel a szélekbe kapaszkodva a sín megragadható.

FOGMOSÁS ÉS TISZTÍTÁS: Étkezés előtt távolítsa el. Étkezés után, visszahelyezés előtt javasolt egy gyors fogmosás. A sínt naponta legalább egyszer fogkefével és fogkrémmel tisztítsa meg. Fertőtlenítéséhez fogszabályozó készülék tisztító tabletta (pl. Corega), citromsav-, vagy szódabikarbóna vizes oldata (1 késhegynyi egy pohár vízben feloldva) ajánlott.

Egyéb tudnivalók

EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS EREDMÉNYESSÉG: A sikeres kezelés érdekében a páciens részéről tökéletes együttműködésre van szükség. A készülékrendszer néhány napos megszokást igényel. Hosszabb idő kihagyása után, az aktuális sín nem megy szájba. Előfordulhat, hogy a fogak visszarendeződése nem az előző lépéseknek megfelelően történik, ezért egyik korábbi sín sem illeszkedik a fogakra. Ebben az esetben új lenyomat és terv alapján, új sorozat elkészítése válhat szükségessé.

ORVOSI ELLENŐRZÉS: Orvosi ellenőrzés nélkül nem alkalmazható. A kezelés során a kontrollok és az aktuális sínek átadása általában kéthavonta történik. Abban az esetben, ha viselésével bármilyen probléma jelentkezik (töri, nyomja, nem helyezhető fel) keresse fel kezelőorvosát. Gyullad íny esetén a fólia fájdalmat okozó széleiből vágjon le náhány mm-es csíkot. A túlzott nyomásának hatására, fehéres, vérszegény foltok alakulhatnak ki. Az ischemia nem okoz maradandó károsodást az ínyben, vagy a fogakon.

VISSZARENDEZŐDÉS KEZELÉSE: Bármely okból történő megszakítás miatti visszarendeződés egy részében a kezelés a meglévő minták alapján, visszalépéssel folytatható. Másik részben részben azonban új terv és új sínek gyártására lehet szükség.

KOCKÁZATOK: Mint minden orvosi tevékenységnek, a fogszabályozásnak is vannak kockázatai, előre nem látható hatásai. Fogszabályozás alatt a gyökérfelszívódási hajlam fokozódik. Korábban traumatizált, vagy gyökértömött fog mozgatása szintén kockázatot jelenthet. Ritkán allergiás reakció is felléphet. Nem megfelelő szájápolás esetén fogak körüli íny visszahúzódhat, csonttasakok képződhetnek. Az állkapocsízület nem mindig alkalmazkodik az új helyzethez, ezért időlegesen ízületi fájdalom, kattogás is létrejöhet. Azok a fogak, amelyeket nem fedi a sín, kiemelkedhetnek a szomszédos fogakhoz képest.

Gyakran Ismételt Kérdések

Most adták át a síneket és már az első sem illeszkedik pontosan a fogaimra!

A sínek nem a fogak aktuális állapotára készültek, hanem egy átállított helyzetről, a fogakat így tudják mozgatni, ezért nem is illeszkedhetnek úgy, mint egy retenciós sín.

Nagyon töri a sín széle az ínyemet! Levághatom ott, ahol sért?

Igen, a sín széleiből bártan levághat ott, ahol sérti, vagy nagyon nyomja. Célszerű körömvágó ollót használni, hogy ne legyen sorjás vége.

Ehetek és ihatok a sínekkel?

Napi 2 óra van arra, hogy a sínek nélkül azt csináljon, amit szeretne. Evéskor, iváskor és fogmosáskor vegye ki a síneket és utána rakja vissza!

Egyik nap nem hordtam az ajánlott napi 22 órán át a síneket. Tovább léphetek egy következő sínre?

Egy sínt általában 2 hétig ajánlott hordani, napi 22 órán át. Ez biztosítja a megfelelő csontátépülést! Ha egyik nap ez nem teljesül, akkor azt a napot ne számolja bele a két hétbe! 

Felraktam az első sínt és nem tudom levenni! Lehet, hogy nem a megfelelő minőségű síneket kaptam?

A sínek egy jellegzetes, rugalmas műanyag fóliából készülnek, amelyeket felmelegítve, vákuumban préselnek rá a setup mintákra. A fogak felszínén levő nyál felületi feszültsége és a fogakra ragasztott kiegészítők tovább növeli a tapadás erősségét. A sínek külső, hátsó széleiben kapaszkodva a felsőt le- és előre felé, az alsót fel- és előrefelé irányuló, jobb és bal oldalon felváltva billegtető mozgással tanácsos levenni. Ha nem sikerül, akkor használja a levevő segédeszközt, vagy várjon 1 órát, és ezután már könnyebben eltávolítható.

Hány éves kortól javallott láthatatlan fogszabályzó használata?

14 éves kortól ha a fogváltás megtörtént és teljesen megbízható a páciens hogy hordani fogja a síneket.

További kérdései vannak?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!

    Röntgen felvétel