fbpx
  1. Home
  2. /
  3. Dental blog
  4. /
  5. Klinikánk
  6. /
  7. Miért érdemes az expressz...

Miért érdemes az expressz koronákat választani?

Gyors, kényelmes és tartós megoldás

A modern fogászat új korszakba lépett az expressz koronáknak köszönhetően, amelyek gyors megoldást kínálnak sérült vagy meggyengült fogak esetén. De miért válasszuk az expressz koronákat?

Gyors elkészítés: Az expressz koronák akár három nap alatt elkészülnek. Digitális lenyomatvétel és CAD/CAM technológia segítségével a tervezés és gyártás rendkívül hatékony.

Tartósság és esztétika: Ezek a koronák rendkívül tartósak, miközben természetes megjelenést biztosítanak. A korszerű anyagok biztosítják, hogy a fogpótlás hosszú távon is kiválóan működjön, és esztétikailag is megfeleljen a legmagasabb elvárásoknak.

Kényelem: Az expressz eljárás minimalizálja a várakozási időt és a fogászati látogatások számát, így ideális azoknak, akik gyors, mégis megbízható megoldásra vágynak.

Kevesebb kellemetlenség: A digitális lenyomatvétel kényelmesebb, és különösen előnyös lehet azoknak, akik érzékenyek a hagyományos lenyomatvételre.

Hogyan zajlik az expressz korona készítés folyamata?

Lenyomatvétel: A hagyományos módszerekkel ellentétben itt digitális lenyomat készül. Ez kényelmesebb és gyorsabb, különösen azoknak, akik érzékenyek a fizikai lenyomatvételre.

Tervezés: A digitális lenyomatot egy speciális szoftverrel dolgozzuk fel, amely lehetővé teszi a precíz korona vagy híd megtervezését. Ez biztosítja, hogy a végeredmény pontosan illeszkedjen a fogakhoz és a harapáshoz.

Gyártás: A CAD/CAM technológia segítségével a fogászati laborban egy speciális gép elkészíti a koronát, általában cirkónium-dioxidból vagy más tartós anyagból. Ez a folyamat gyors, és a páciens rövid időn belül megkapja a végleges koronát.

Felhelyezés: Az elkészült koronát vagy hidat a fogorvos végül felhelyezi és rögzíti a fogra. Az eredmény tartós, esztétikus és természetes megjelenésű.

Bővebben az eljárásról az alábbi címre kattintva olvashat

Az expressz koronák választása tehát nem csupán időhatékony, hanem tartós és esztétikai szempontból is remek megoldás, amely segíti a pácienseket abban, hogy újra magabiztosan mosolyogjanak.