fbpx

Teljes kivehető fogsor

  1. Home
  2. /
  3. Teljes kivehető fogsor

Minden, amit a kivehető teljes fogsorokról tudni kell

A teljes fogsor egyfajta kivehető fogpótlás, amelyet az úgynevezett foghiányos állapot kezelésének alternatívájaként használnak a fogak és az íny pótlására. A kivehető teljes fogsorok a nyálkahártya csontalapzatára fekszenek, és az arcizmok, a nyálkahártyacsont felszíne, a rágónyomás és a gravitációs erő együttes hatása tartja őket a helyükön. A kivehető teljes fogsorok speciális műanyagból készülnek, de gyakran tartalmaznak fémrészeket is.

Ha kiszárad, a műfogsor deformálódhat, ha azt szeretné, hogy sokáig tartós maradjon, akkor, amikor nem viseli, a műfogsort tisztítófolyadékban kell tárolni!

A kivehető teljes fogsor előkészítésének folyamata

A kivehető teljes fogsor vagy kivehető protézis elkészítése időigényes feladat, amely alapos előkészítést igényel. Az eljárás személyes konzultációval kezdődik, amelynek során megbeszéljük az Ön fogászati problémáit, megvizsgáljuk a szájüregét és elkészítjük a kezelési tervet. A kezelési terv elkészítését követően foglenyomatvétel történik, majd a fogtechnikus gipszmintát készít.

Funkciók, amelyeket a teljes kivehető fogsornak teljesítenie kell

A csökkent rágási képesség emésztési zavarokat és fekélyeket okozhat.

A fogak teljes hiánya fonációs problémákat okoz, mivel a száj alakja egyre jelentősebb mértékben megváltozik, így a szájüreg mérete, a nyelv helyzete, az állcsontgerinc alakja és mérete is.

Az arcvonások megváltoznak, az arcizmok elveszítik a támasztékot, és a támasz hiánya mélyebb ráncokat eredményez.

A fogaikat elvesztett pácienseknek pszichológiai problémáik lehetnek, és félénkké válhatnak.

A kivehető teljes fogsor hátrányai új viselők számára

A kivehető teljes fogsor használatát meg kell tanulnia. Gyakorlatilag újra meg kell tanulnia a rágást. Mellékhatásként előfordulhat, hogy ptyalizmusa van vagy émelygést érez, de az esetek többségében ezek a tünetek csak néhány napig tartanak. Az is előfordulhat, hogy az elején az új kivehető fogsor fájdalmat okoz. Amennyiben ilyesmi történik, kérjük, azonnal keresse fel fogorvosát!

Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, ha bármilyen kérdése van

    Röntgen felvétel