Altatásos fogászat

 1. Home
 2. /
 3. Fogászati kezelések
 4. /
 5. Altatásos fogászat

Az altatás előnyei

Ön is azok közé tartozik, akik akár hónapokig is húzzák-halasztják a fogászati kezeléseket, mert annyira tartanak a fájdalomtól? Pedig a halogatás sosem jó taktika. A kezeletlen problémák egyre komolyabbá válhatnak az idők során, később még több kellemetlenséget okozva Önnek.

Jó hírünk van! Lehet bármilyen komplikált az esete, klinikánk orvosai mégis képesek fájdalommentesen kezelni Önt, köszönhetően az Evergreen Dental-nál elérhető professzionális altatásos fogászatnak.

Miért érdemes altatásban végeztetni a beavatkozásokat?

 • Akár több kezelés egyben. Az altatás nagy előnye, hogy egyszerre akár többféle beavatkozást is elvégezhetünk, minden kellemetlenség nélkül. Így sok esetben ez a fogászati kezelések legideálisabb formája. Összetettebb szájsebészeti műtétek esetén mindenképpen javasoljuk.
 • Professzionális körülmények. Az Evergreen Dental-nál az altatást szakképzett aneszteziológus szakorvosi csapat végzi. Jól felszerelt műszerparkunk, valamint az altatás feltételei és körülményei maximálisan megfelelnek a legmagasabb biztonsági követelményeknek, illetve az európai szabványnak.
 • Kényelmes ébredőszoba. A beavatkozást követő nyugodt időtöltést egy kifejezetten erre a célra kialakított, kellemes hangulatú ébredőszobában biztosítjuk. Az ébredés idejére is állandó felügyeletet biztosítunk, de természetesen hozzátartozója is Ön mellett tartózkodhat.
 • Nagyfokú precizitás. Az altatás még nagyobb orvosi precizitást tesz lehetővé, hiszen egyáltalán nem teszi próbára a páciens tűrőképességét.
 • Normál költségek. Az altatásban végzett beavatkozások költségei megegyeznek a hagyományos kezelések áraival, csak az altatás díját kell pluszban kifizetni.
 • Szabad légutak. A szedációval (éber altatással) szemben a teljes altatás nagy előnye, hogy intubálással szabaddá tehetőek a páciens légutai, így a műtét még biztonságosabb.

Altatásban végezhető fogászati beavatkozások

Klinikánkon bármilyen fogászati kezelést elvégzünk altatásban, legyen az

 • szájsebészeti műtét,
 • implantáció,
 • foghúzás,
 • gyökérkezelés,
 • csiszolás,
 • vagy akár egy egyszerű fogtömés.

Egy altatással Ön akár több, komplexebb beavatkozáson is könnyedén túleshet. Az eljárás különösen hasznos komolyabb szájsebészeti kezelések esetén, amelyek egyébként több ülésben lennének csak elvégezhetők.

A kezelések megkezdése előtt teljes körű, személyes felvilágosítást nyújtunk, a konzultáció során pedig egyénre szabott tanácsokat kaphat szakorvosainktól. A kezelési terv összeállítása során együtt dönthetnek arról, hogy az altatásos, vagy a hagyományos kezelési formát választják-e.

Az altatás menete

Teendők az altatást megelőzően:

 • Az altatás feltétele egy előzetes laborvizsgálat, valamint egyéb betegség fennállása esetén a kezelőorvossal (pl. belgyógyász) történő konzultáció.
 • Kérjük, hogy a műtét előtt hat órával már ne egyen és igyon semmit, illetve mellőzze a dohányzást. Annak érdekében, hogy ezt minél inkább megkönnyítsük Önnek, a műtéteket általában reggel vagy délelőtt végezzük.
 • Az altatás előtt fél órával várjuk Önt rendelőnkben, hogy az altatóorvossal személyesen átbeszélhessék a legfontosabb tudnivalókat.

Hogyan történik maga az altatás?

Az altatást minden esetben szakképzett aneszteziológus szakorvosi csapatunk végzi, melynek tagjai (aneszteziológus orvosunk és asszisztense) személyesen felügyelik a műtétet az elejétől a végéig. Altatóorvosunkkal évek óta sikeresen együtt dolgozunk, így nagyon összeszokott csapatot alkotunk, ami gördülékennyé teszi a közös munkát.

Maga az altatás intravénás altatószerekkel történik, amelyek mellé fájdalom- és nyugtatószereket is folyamatosan adagol az altatóorvos. Annak érdekében, hogy Ön semmiféle kellemetlenséget ne érezzen, fogorvosunk a beavatkozás helyére helyi érzéstelenítőt is fecskendez.

Miután a fogorvos befejezte a kezelést, az altatóorvos gyógyszeresen felfüggeszti az altatást, melynek következtében Ön rövid időn belül magához tér.

A műtét után még pár órán keresztül megfigyeljük Önt, állandó felügyelet mellett. Ekkor kellemes és nyugodt körülmények között pihenhet ébredőszobánkban, ahová hozzátartozója is elkísérheti.

Az altatást szakemberek végzik. Intravénás gyógyszert vezetnek be, és az aneszteziológus figyeli és adagolja az altatószert és a fájdalomcsillapítókat. A teljesen fájdalommentes kezelés érdekében a pácienst a fogorvos helyi szinten is érzésteleníti. Az aneszteziológus csapat jelen van a kezelés során.

A kezelés után az altatószert leállítják, és a beteg néhány perccel később felébred. A nyugodt és kellemes ébredést garantálja relaxációs szobánk, melyet csak erre a célra hoztunk létre, és mely lehetőséget biztosít arra is, hogy kísérője is Ön mellett tartózkodhasson.

Az összes kezelést végezhetjük altatásban, legyen az implantátum, fog eltávolítása, csiszolás vagy egyszerű tömések.

Természetesen a fogorvosa alaposan tájékoztatni fogja, mielőtt eldöntené, hogy az altatás megfelelő opció-e az Ön számára.

Az éber szedáció során a beteg beszélhet és reagálhat, csak nem emlékszik a történésekre. Altatás esetén a légutak védettek, ami csak általános érzéstelenítés esetén lehetséges.

Évek óta dolgozunk a budapesti Honvéd kórház vezető aneszteziológusával, és szakasszisztensével, egy professzionális és bevált csapattal.

Egy laboratóriumi vizsgálatra (vér, vizelet) van szükség, speciális betegségek esetén szakorvoshoz kell fordulnunk.

6 órával az általános érzéstelenítés előtt szigorúan tilos inni, enni vagy dohányozni. Annak érdekében, hogy a páciens számára könnyebb legyen, ezeket a kezeléseket mindig reggelre tervezzük. A kezelés megkezdése előtt aneszteziológusunk mindig konzultál a pácienssel, hogy újra megvitassák a legfontosabb dolgokat.

A kezelés után a páciens addig tartózkodik a relaxációs szobában, amíg csak szükséges. Megfigyeljük a beteget, anélkül, hogy zavarnánk őt, illetve biztosítjuk, hogy egy családtag vagy  kísérő is mellette lehessen. A relaxációs szobát ennek megfelelően tervezték. Amikor elhagyják a klinikát, sofőrünk mindig a szállására szállítja a beteget, és gondoskodik róla, hogy biztonságban megérkezzen a szobájába.

A fogászati altatást kizáró tényezők

Az altatásos műtét előtt szükséges egy alapos kivizsgálás, illetve konzultáció. Ezek során megállapítjuk, hogy az Ön számára ajánlott-e az altatás vagy sem. A következő tényezők fennállása esetén nem javasoljuk:

 • Súlyos szív- és érrendszeri betegségek,
 • súlyos légzőszervi betegségek,
 • enzimbetegségek,
 • lázas betegségek (láz esetén a műtétet másik időpontra kell halasztani).

Hívjon minket vagy írjon nekünk most! Elérhetőségeink:
+36 1 201 0835[email protected]