fbpx

Gyermekfogászat

  1. Home
  2. /
  3. Gyermekfogászat

Először a fogászaton

Az első fogászati látogatás fontos mérföldkő a gyermeke életében, és mi itt, az Evergreen Dentalnál mindannyian azon dolgozunk, hogy ez az élmény pozitív legyen a legkisebb családtag számára.

Rendelőnkben a gyerekek egy barátságos, nyugodt környezetben találkozhatnak fogorvosunkkal, aki játékos módon ismerteti meg őket a fogászat világával.

Számunkra az a legfontosabb, hogy gyermeke már az első látogatás alkalmával is biztonságban érezze magát, és a fogorvosi kezelés ne félelmetes élmény, hanem egy újabb izgalmas kaland legyen, amely során megtanulja, hogyan vigyázhat legjobban a fogaira, szájhigiéniájára.

Az ön gyermekének miben segíthetük?
foglaljon időpontot hozzánk egy alapos első konzultációra






    A gyermek első fogászati vizsgálata

    Gyermekek esetében az első fogászati vizsgálat célja, hogy megbarátkozzanak a fogorvosi rendelővel, és mi mindent megteszünk, hogy ez a találkozás könnyed és mosolygós legyen.

    A vizsgálat során a fogorvos finoman átvizsgálja a gyermeke fogait, és hasznos tanácsokkal látja el a szülőket a megfelelő szájhigiénia kialakításához.

    Nem használunk ijesztő eszközöket, helyette inkább barátságos bemutatást adunk a kis pácienseinknek. A célunk, hogy minden gyermek magabiztosan és boldogan távozzon!

    Amit az egész család számára nyújtunk

    • Mindent a Pácienseinkért: Mindent megteszünk azért, hogy ha Ön és családja látogatást tesz nálunk, komfortosan érezzék magukt a várakozástól kezdve a kezelése végéig. Fontos számunkra, hogy teljes elégedettséggel távozzanak mind a vizsgálatok és kezelések, mind pedig a kiszolgálás tekintetében.
    • Személyre szabott kezelések: A kezelési terveket minden esetben személyre szabottan állítjuk össze Önöknek egy átfogó szakorvosi és a szükséges diagnosztikai vizsgálat elvégzése után.
    • Kényelmes és barátságos környezet: Fogászatunkat úgy terveztük meg, hogy Önök a lehető legotthonosabban érezzék magukat nálunk. Kényelmes, hangulatos várótermünkben lágy zene szól és kellemes, nyugtató aromaterápiát alkalmazunk, hogy a legfélősebb Pácienseink is képesek legyenek ellazulni.
    • Szakmai tudás és tapasztalat: Fogorvosaink és asszisztenseink több éves tapasztalattal rendelkeznek a fogászati ellátás terén. Közös érdekünk, hogy klinikánk dolgozói folyamatos szakmai képzéseken vehessenek részt, így tartva szinten tudásukat és folyamatos fejlődésüket.

    Gyakori fogproblémák gyerekkorban

    Gyermekkorban gyakran előfordulnak fogászati problémák, de a rendszeres ellenőrzés és a megfelelő ápolás segíthet ezeket megelőzni.

    A leggyakoribb problémák közé tartozik a fogszuvasodás, a tejfogak idő előtti elvesztése és a rossz harapás.

    Nálunk nemcsak a fogak egészségére figyelünk, hanem arra is, hogy a gyerekek szívesen jöjjenek vissza hozzánk.

    Megelőzéssel és korai beavatkozásokkal gondoskodunk arról, hogy gyermeke mosolya mindig ragyogjon.

    A vizsgálat menete

    1. Érkezés a klinikára, adminisztráció

    Amikor Ön gyermekével megérkezik előre egyeztetett időpontjára az Evergreen Dentalhoz, recepciónkon segítőkész koordinátor kollégáink már várják Önöket.

    Miután bejelentkeztek, kényelmesen kitölthetik a konzultációhoz szükséges állapotfelmérő lapunkat. Helyiségeinkben igyekeztünk minden igényt kielégítő, harmonikus légkört varázsolni nyugalmat árasztó illattal, olvasnivalóval és kedves kis gyermek sarokkal a kisebbek számára.

    Fogászatunkon mindent megteszünk azért, hogy a várakozással eltöltött idő minél kényelmesebben teljen.

    2. Állapotfelmérés, probléma átbeszélése

    Az adminisztrációs lépéseket követően a gyermeket már várja a kezelőorvosa. Kísérje őt bátran a rendelőbe, az állapotfelmérés és a kezelés közben természetesen a gyermeke közelében lehet, foghatja a kezét, szabadon felteheti kérdéseit a kezelőorvosnak.
    Ne aggódjon, rossz kérdés nem létezik!

    Fogorvosunk alaposan megvizsgálja gyermekét, és ha szükséges, akkor panoráma* röntgenfelvételt készít, majd ezen képalkotó vizsgálat alapján felvázolja a legjobb megoldásokat az esetleges problémára.

    *A panoráma röntgen segíti a gyermek kezelőorvosát abban, hogy részletes és pontos képet kapjon fogai aktuális állapotáról.

    Gyakran ismételt kérdések

    Mikor érdemes először fogorvoshoz vinni a gyermeket?

    Az első fogorvosi látogatást ajánljuk a gyermek egyéves kora körül, vagy amikor megjelenik az első tejfog. Leggyakrabban 4-8 hónapos korban. Ez segít a gyermeknek megszokni a fogászati környezetet, és lehetőséget ad a szülőknek, hogy tanácsot kapjanak a helyes szájhigiéniáról.

    Hogyan készítsem fel a gyermeket a fogorvosi vizsgálatra?

    Beszélj a fogorvosi látogatásról pozitívan, magyarázd el, hogy a fogorvos segít a fogak egészségének megőrzésében. Elkerülheted az olyan szavakat, mint a „fájdalom” vagy „injekció”, helyette hangsúlyozd, hogy a fogorvosi látogatás egy fontos lépés a szép és egészséges mosoly érdekében.

    Mit tegyek, ha a gyermekem fél a fogorvostól?

    Teljesen normális, ha egy gyermek először tart a fogorvostól. Mi azért vagyunk itt, hogy ezt a félelmet csökkentsük. Barátságos környezetünk, türelmes fogorvosaink és játékos megközelítésünk segít abban, hogy a gyermekek biztonságban érezzék magukat, és pozitív élményként élhessék meg a vizsgálatot.

    Mi történik a gyermek első fogorvosi látogatásán?

    Az első látogatás általában egy barátságos, játékos megismerkedés a fogászati rendelővel. A fogorvos megvizsgálja a fogakat, ellenőrzi a fejlődést, és tanácsokat ad a szülőknek a helyes fogápolási szokások kialakítására. A cél, hogy a gyermek jól érezze magát, és ne féljen visszatérni.

    Milyen gyakran kell a gyermekemet fogorvoshoz vinnem?

    A gyermekek esetében javasolt félévente fogorvosi ellenőrzésre járni, hogy megelőzhessük a fogproblémák kialakulását, és időben észrevegyük a fogak fejlődési rendellenességeit.

    Miért fontos a tejfogak ápolása, ha úgyis kihullanak?

    Bár a tejfogak idővel kihullanak, nagyon fontos, hogy egészségesek maradjanak. A tejfogak segítik a maradó fogak megfelelő helyzetének kialakulását, és befolyásolják a gyermek rágását, beszédfejlődését. Az elhanyagolt tejfogak szuvasodhatnak, és fertőzésekhez vezethetnek.

    Mikor érdemes elkezdeni a fogmosást a gyermeknél?

    Amint megjelenik az első fog, el lehet kezdeni a fogmosást. Először puha gyermekfogkefét és kis mennyiségű fluoridos fogkrémet használjunk, és tanítsuk meg a gyermeket a helyes fogmosási technikákra.

    Mikor van szükség fogszabályozásra?

    A fogszabályozás szükségessége már gyermekkorban felismerhető, amikor a fogak nem megfelelően fejlődnek vagy a harapás rendellenes. Érdemes 7 éves kor körül ortodontiai konzultációra menni, hogy felmérjük a fogak fejlődését, és ha szükséges, időben elkezdjük a kezelést.

    Hogyan kerülhető el a gyermekeknél a fogszuvasodás?

    A fogszuvasodás megelőzése érdekében fontos a rendszeres fogmosás fluoridos fogkrémmel, a megfelelő étrend (minél kevesebb cukros étel és ital), valamint a rendszeres fogorvosi ellenőrzés. Fontos továbbá, hogy a gyermekek megtanulják, hogyan kell megfelelően ápolni a fogaikat.

    Mi történik, ha a gyermekemnek kiesik egy tejfoga?

     A tejfogak természetes cserélődése normális folyamat, általában 6-12 éves kor között zajlik. Ha egy tejfog túl korán esik ki, érdemes konzultálni fogorvossal, hogy biztosak legyünk abban, hogy nincs további probléma.

    Gyermekkor és tinédzserkor fogászati mérföldkövei

    Fogváltás

    A tejfogak elvesztése és a maradó fogak megjelenése természetes folyamat, amely nagy változást hoz a gyermekek számára.

    A fogváltás során sok kérdés merülhet fel a szülőkben: mikor esnek ki a tejfogak? Mikor nőnek ki a maradó fogak?

    Mi segítünk eligazodni ebben az időszakban, és tanácsokat adunk a megfelelő ápoláshoz, hogy a gyermek fogai egészségesen fejlődjenek.
    Bízd ránk, hogy a fogváltás ne csak egyszerűen megtörténjen, hanem mosolyogva történjen!

    Tinédzserkori fogászati problémák

    Tini korban is számos fogászati probléma léphet fel, amelyre érdemes időben odafigyelni.

    A fogszabályozás, a bölcsességfogak vagy a fogszorítás mind olyan kérdések, amelyek megoldására szakértői csapatunk felkészült.
    Tudjuk, hogy ebben az időszakban a megjelenés és az önbizalom különösen fontos a fiatalok számára, ezért kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a fogorvosi kezelések eredményeként magabiztosan mosolyogjanak.

    fogorvosunk

    Dr. Németh-Radnai Klára

    „Elsődleges célom, hogy főleg gyerekeknek, családoknak a megelőző fogászati szemléletet alkalmazzam kezeléseim során.

    A fogorvoslásra, mint gyógyító tevékenységre tekintek, szakmai elhivatottságom bázisa a folyamatos továbbképzés, új területek megismerése, különféle módszerek elsajátítása.

    Szakmai pályafutásom során klinikai és magánrendelői tapasztalatokkal, valamint közel 6 éves németországi fogszabályozási  területen szerzett gyakorlattal rendelkezem.
    A hozzám forduló gyermekeket, szüleiket és felnőtteket is maximális empátiával és szaktudással várom az Evergreen Dentalban.

    Rendelőnkben fontosnak tartjuk, hogy a gyermek mindig pozitív élménnyel távozzon, hogy a későbbiekben szorongás, félelmek nélkül térhessen vissza a fogorvosi székbe.”

    Gyógyítás otthonos környezetben

    Rendelőnk egy olyan hely, ahol a gyermekek biztonságban érezhetik magukat.

    A barátságos, színes környezet és a játékos dekoráció mind azt a célt szolgálja, hogy a fogászati látogatás ne legyen ijesztő, hanem egy kellemes élmény.
    A gyermekek számára kialakított játszósarok és a nyugalmat árasztó belső terek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a kicsik és a nagyok is otthonosan érezzék magukat nálunk.

    Címünk: 1061 Budapest, Andrássy út 45.

    Áraink

    Gyermekfogászat

    KezelésÁr
    Gyermekfogászati konzultáció14.000 Ft
    Gyermekfogászati szájhigiéniai felkészítés14.000 Ft
    Digitális röntgen (intraorális, azaz kis röntgen)7.000 Ft
    Barázdazárás25.000 Ft
    Kiterjesztett barázdazárás28.000 Ft
    Gyermekfogászati fogkőeltávolítás20.000 Ft
    Gyökércsatorna megnyitás, pulpa eltávolítás20.000 Ft
    Tejfog gyökértömése25.000 Ft
    Tejfog ideiglenes gyökértömése15.000 Ft
    Trepanált tejfog tisztítás12.000 Ft
    Gyermekfogászat – maradó fog tömése (üvegionomerrel)29.000 Ft
    Tejfog tömése25.000 Ft
    Tejfog extrakció (fogeltávolítás)20.000 - 25.000 Ft
    Maradó fog tömése 3 felszínű45.000 Ft
    Maradó fog tömése 2 felszínű40.000 Ft
    Maradó fog tömése 1 felszínű35.000 Ft
    Helyfenntartó sín40.000 Ft

    Időpontot foglalok