fbpx

Kismama fogászati szűrés

  1. Home
  2. /
  3. Kismama fogászati szűrés

Kismama fogászati szűrés az Andrássy úton,
zöld környezetben, szakmai kezekben

Szavazzon Ön is bizalmat nekünk, mi pedig cserébe a lehető legjobb ellátást nyújtjuk Önnek

A várandósság alatt az Ön szervezetében, kis csodája cseperedése mellett számos nagyobb és időnként megterhelő változás megy végbe, melyek hatással lehetnek a fogai egészségére is.
A hormonális változások miatt a fogínye érzékenyebbé válhat, és bizony könnyebben be is gyulladhat.

A kellemetlen émelygés és a gyakori hányás miatt előfordul, hogy a kismamák inkább kihagyják a fogmosást, ami szintén növelheti a különböző fogászati problémák kialakulását, mint pl. a fogszuvasodás és a fogínygyulladás.

Kismama ül az ágyon

A fogak egészségére a várandósság ideje alatt kiemelt figyelmet szükséges fordítani!
Ne hanyagolja el az otthoni szájápolási rutint és mindenek előtt jöjjön el hozzánk a várandósság alatt kötelező fogászati szűrésre, hogy minden fogászai kockázatot kizárva, nyugodtan élvezhesse életének eme csodás időszakát!

Miért kell szűrésre járni a terhesség idején?

A rendszeres fogászati ellenőrzés azért elengedhetetlen ebben az időszakban, mert segít megelőzni a kisebb és komolyabb fogászati problémákat a babavárás ideje alatt. Sőt, már a baba tervezése előtt érdemes részt venni egy előzetes szűrésen, góckutatáson, hogy megbizonyosodhasson róla, fogai és ínyei épek, Ön és kisbabája biztonságban fejlődhet majd.

Pregnant woman in dental chair

Mire számíthat kismamaként az Evergreen Dentalnál egy fogászati szűrés során?

Amikor Ön megérkezik az Evergreen Dentalba, egy rövid anamnézis kérdőív kitöltése után kényelembe helyezheti magát váróhelyiségünkben. Amint fogorvosunk behívja Önt, az asszisztens kolléganőnk bekíséri Önt rendelőnkbe, ahol helyet foglalhat kényelmes fogászati székünkben.

A fogorvos megvizsgálja az Ön teljes szájüregét; a fogait és az ínyét, és lehetőség szerint elvégzi a szükséges kezeléseket. Természetesen Röntgen és CT felvételt nem készítünk, csak nagyon kivételes, orvosilag indokolt esetben.
A konzultáció során Önnek lehetősége van arra is, hogy kérdezzen az orvostól és a dentálhigiénikusoktól a várandósság alatt felmerülő fogászati kérdéseiről.

Ha az orvos a látottak alapján úgy ítéli meg, hogy egy fogkőeltávolításon kívül egyéb kezelésre is szüksége lesz és azt még a várandósság ideje alatt javasolt elvégezni, akkor azt akár a helyszínen vagy egy következő, előre egyeztetett alkalommal elvégezzük.

Mikor, melyik trimeszterben érdemes részt vennie fogászati szűrésen terhessége alatt? A várandóssága alatt az első fogászati szűrést a terhessége 12. hetére, az első trimeszter végére érdemes időzíteni. Ezt követően javasolt a terhesség 2. és 3. trimeszterében is ellátogatni egy rövid ellenőrző vizsgálatra, ekkor már ismerősként üdvözölhetjük Önt klinikánkon.

Hogyan szükséges felkészülnie a fogászati szűrésre?

A fogorvosnál tett látogatása előtt érdemes alaposan megtisztítania a fogait. Egy gondos fogmosás után fogköztisztító kefével és/vagy fogselyemmel távolítsa el a fogközökben lévő ételmaradékokat. Egyéb felkészülést nem igényel a szűrés, ellenben az első látogatás alkalmával mindenképpen szükségünk lesz néhány személyes adatára, mint pl. a TAJ száma, személyigazolvány száma, lakcíme stb.

A fogászati szűrés előnyei és elmaradásának veszélyei a várandósság alatt

A rendszeres fogászati szűrés számos előnnyel jár. Az ellenőrzés segíthet megelőzni a fogászati problémákat, amelyek a terhesség alatt súlyosabbak lehetnek. Egy szuvas, romlásnak induló fog vagy egy gyulladt íny a szimpla fájdalmon és kellemetlenségen kívül több komolyabb problémát is okozhat.

A fogbetegség baktériumokat terjeszthet, amelyek, ha nem kezelik azokat, véráramba kerülve nagyobb bajokat is okozhatnak mind a kismamánál, mind pedig a babánál. A baktériumok átjuthatnak a méhlepényen, számos problémát okozva, mint pl. a koraszülés, az alacsony születési súly és a fejlődési rendellenességek.

Tekintettel a lehetséges problémákra, azt javasoljuk, hogy várandóssága alatt legalább 1 fogászati szűrésen feltétlenül vegyen részt.

A szűrésen való részvételről orvosaink hivatalos, pecsétes igazolást jegyeznek be Várandós Kiskönyvébe.

Fogászati tippek kismamáknak

– rendszeresen mosson fogat legalább kétszer naponta két percig
– használjon fogselymet minden nap
– kerülje a cukros ételeket és italokat
– válasszon puha sörtéjű fogkefét
– cserélje fogkeféjét 2-3 havonta
– használjon alkoholmentes szájvizet
– igyon sok vizet, folyadékot

Kiegészítő, hasznos információk

– tömegközlekedési lehetőségek: 1-es (sárga) metró, 4-6-os villamos, 105-ös busz a klinika előtt
– közeli parkolóházak
– lift az épületben
– első emeleti helyszín, kevés lépcső
– frissítő víz, tea, koffeinmentes kávé fogyasztási lehetőség
– aromaterápiás, üde illat a várószobában
– kellemes zene, kényelmes ülőalkalmatosságok

Ha fogfájást vagy egyéb fogászati problémát tapasztal, hívjon minket bizalommal, rövid időn belül tudjuk Önt fogadni!

A szűrés fájdalommentes, ne hagyja az utolsó pillanatra!

Mi itt az Evergreen Dentalnál mindent elkövetünk, hogy kismamaként komfortosan és biztonságban érezze magát nálunk tett látogatásai alkalmával!

A KOMPLETT SZŰRÉS ÁRA 13.000,- Ft

Várjuk jelentkezését, tegye fel kérdéseit kollégáinknak telefonon vagy emailben, még ma!

Dr. Weber Anna BellaFogorvos

    Röntgen felvétel