Konzultáció és diagnózis

 1. Home
 2. /
 3. Fogászati kezelések
 4. /
 5. Konzultáció és diagnózis

Szakorvosi konzultáció, góckutatás

A sikeres és elégedettségre okot adó fogászati kezelések alapjának tartjuk, hogy a minket választó betegekkel szoros orvos-páciens kapcsolatot teremtsünk. Emellett fontos számunkra, hogy Ön minél kényelmesebben érezze magát nálunk, és teljes mértékben megbízzon bennünk. Ennek érdekében az összes páciensünket egyenrangú partnerként kezeljük, és minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy ne maradjanak megválaszolatlanul a felmerülő kérdések. Ezért már az első találkozás alkalmával a lehető legnagyobb odafigyeléssel fordulunk Ön felé.

Az első konzultáció

 • Állapotfelmérés. Amikor először jár nálunk a megbeszélt időpontban, először is egy kérdőívet (anamnézis lapot) kap tőlünk. Ezen megtalálja a legfontosabb egészségi állapotát illető kérdéseket, hogy válaszai segítségével átfogó képet kapjunk Önről még a konzultáció előtt.
 • Konzultáció. Az anamnézist követi a személyes találkozó, melynek során figyelmesen meghallgatjuk panaszát, illetve elvárásait az Ön előtt álló kezelésekkel kapcsolatban.
 • Fogászati vizsgálat. A konzultáció után először is a problémát okozó fogát vizsgáljuk meg (amennyiben van panasza). Azonban sosem csak egy fogra koncentrálunk: mivel az egész fogazatot szeretnénk egészségessé varázsolni, így minden fogat alaposan szemrevételezünk.
 • Panorámaröntgen készítése. Hogy még átfogóbb és tisztább képet kapjunk fogai állapotáról, az első alkalommal panorámaröntgent készítünk. Ehhez nem kell elhagynia klinikánkat: helyben elérhető a szolgáltatás.
 • Kezelési terv összeállítása. A feltárt problémák és igények fényében személyre szabott kezelési tervet készítünk, melyet Önnel konzultálva véglegesítünk. A kezelési tervet az árajánlat összeállítása követi.
 • Időpontegyeztetés. A konzultáció végén egy újabb időpontot egyeztetünk Önnel. A következő alkalommal pedig már bele is vághatunk a kezelésbe. Amennyiben akut panasszal érkezik, úgy természetesen nem várunk a következő időpontig, hanem rögtön orvosoljuk a problémát.

Röntgen

A fogászati röntgen manapság elengedhetetlen része már a legelső konzultációnak is, hiszen segítségével rengeteg olyan fontos információ feltárható, amelyet szabad szemmel nem észlelhet az orvos.

A panorámaröntgen átfogó képet ad az összes fogról, az úgynevezett „intraorális” felvételek pedig egy-egy fogat mutatnak meg részletesebben.

A fogszabályozó kezelések megtervezéséhez speciális röntgenfelvétel készítése szükséges. Ez az úgynevezett teleröntgen, amely egy oldalirányú koponyafelvételt jelent. A felvétel segítségével számos mérést el tudunk végezni, így tökéletesen kiértékelhető a fogak és a csontok helyzete. Később a kapott számításokat összevetve, a lenyomatok és egyéb adatok felhasználásával tervezzük meg a kezelés lépéseit.

3 dimenziós CT

Az úgynevezett 3D-s Cone Beam CT-t egyre több fogászati beavatkozás előtt alkalmazzuk, főként implantáció, bölcsességfog-eltávolítás és egyéb szájsebészeti kezelések első lépéseként. Implantálás előtt a CT elengedhetetlen, hiszen csak a kapott 3 dimenziós kép alapján tudjuk feltárni, hogy hol található elegendő mennyiségű és minőségű csont az implantátumok befogadására, illetve, hogy szükséges-e csontpótlás, esetleg arcüregemelés.

Bölcsességfogak eltávolítása esetén csak akkor készítünk CT felvételt, ha a panorámaröntgen alapján nem egyértelmű a bölcsességfog és az alatta lévő csontban futó ideg egymáshoz viszonyított helyzete.

Hívjon minket vagy írjon nekünk most! Elérhetőségeink:
+36 1 201 0835[email protected]