Fogpótlásban, teljes helyreállításban a rögzített megoldások a legjobbak. Ezzel a módszerrel érhető el a legesztétikusabb, illetve a legkényelmesebb, funkcionálisabb megoldás. Rögzített megoldás alatt azt értjük, hogy a pótlás csavarozva vagy ragasztva van. Ilyen megoldások a tömések, betétek, koronák, héjak, illetve a hidak. A konzultáció során az orvos tanácsára ki lehet választani a legjobb megoldást.

IPS e.Max Vollkeramikveneer
Dreigliedrige Zikronbrücke

Tömések: a mai fogászatban kizárólag esztétikus fehér kompozit anyagokat használnak. A tömések a szuvas fogak betömésére, illetve a régi amalgám tömések cseréjére ajánlottak. Kiváló esztétikai értékkel bírnak, az eredeti fog színével megegyező színnel rendelkeznek.

Betétek: a betétek a már tömésekkel nem megoldható szuvasodások kezelésére, letört fogak, vagy gyökérkezelések utáni pótlások alkalmazására a legjobbak. A betétet egy lenyomatvétel előz meg, amit az orvos csinál, azt tovább küldve a fogászati labor elkészíti a betétet. A betét egy hosszan tartó megoldás, amely készülhet kompozit, kerámia, illetve aranyból is.

Korona/híd: ha már a fog annyira roncsolódott, hogy a tömés, illetve a betét nem elég a felépítéséhez, de a foggyökér még ép, használható, nincs rajta gyulladás, akkor a korona lehet a legjobb megoldás. A korona kiváló esztétikai és hosszú élettartammal rendelkező megoldás. A korona többféle anyagból készülhet, a legelterjedtebb a fémkerámia korona, fém alapon kerámia réteg, de készül kiváló minőségű cirkónium, préskerámia és arany korona is. Ha van egy hiányzó fog 2 másik fog között annak pótlására alkalmas lehet egy híd. A híd tulajdonképpen több korona egybeöntve, ami kitölti a fogak közötti rést, ezáltal leplezi a foghiányt. A híd pilléréi a szomszédos fogak lesznek. A híd készülhet fémkerámiából és cirkóniumból egyaránt. Ha már nincs saját fog a szájban akkor 4-6-8 implantátumra is elkészíthető egy 10-12 tagú híd.

dreigliedrige Metall-Keramik-Brücke und Einzelkrone

A teljes foghiány esetében lehetőség van még 4 implantátumon egy kompozit híd felrakására is, ez az All on 4 megoldás. Ez egy olcsóbb, de kiváló megoldás lehet annak, aki kedvezőbb de jó megoldást keres fogpótlásra.

Hívjon minket vagy írjon nekünk most!

Elérhetőségeink

+36 1 201 0835[email protected]

Visszahívást kérek