fbpx

Fogászati implantáció

 1. Home
 2. /
 3. Fogászati implantáció

Gondtalan élet foghiány nélkül, egészséges mosollyal

most ingyenes konzultációval

ÖN IS MAGÁRA ISMER EZEKBEN A HELYZETEKBEN?

 • Nehezen rág?
 • Észrevehetően hiányzik egy vagy több foga?
 • Mosolygás közben zavarja a foghiány?
 • Kényelmetlen a protézise?
 • Szégyelli a mosolyát társaságban?
 • Nehézségei vannak a beszédben vagy az evésben?
 • Szeretne tartós megoldást a foghiányra?
 • Protézise nem illeszkedik megfelelően?

Ha csak az egyik pont is igaz Önre a fentiek közül, akkor jó helyen jár! Van megoldás a problémájára!

Emberek ezreit frusztrálja egyetlen fog hiánya is, mely miatt nem tudnak jókat enni, nem szívesen mosolyognak, szoronganak társaságban.
Biztosan Önnel is előfordult már, hogy egy ilyen kellemetlenség miatt inkább kihagyott egy progamot, mert folyton attól félt, a fogai miatt rossz benyomást kelt másokban!

Mi itt az Evergreen Dental fogászaton sok ilyen történettel találkoztunk már, jól ismerjük ezeket a helyzeteket!

A KOMPROMISSZUM NÉLKÜLI MEGOLDÁS: A FOGÁSZATI IMPLANTÁTUM

Dental implant model

MI AZ A FOGÁSZATI IMPLANTÁTUM?

A fogászati implantátum egy mesterséges gyökér, amelyet az elveszett fogak helyére helyeznek el.
fogászati implantátum anyaga általában tiszta, ötvözetlen titán.

FONTOS: Akkor sem kell aggódnia, ha Ön fémallergiával küzd, mivel a titániumot az emberi szervezet teljes mértékben elfogadja.

KINEK NYÚJT MEGOLDÁST AZ IMPLANTÁTUM?

A fogászati implantátumok már egyetlen fog hiánya esetén is kiváló megoldást nyújtanak.

Szinte bármilyen foghiány esetén alkalmazhatók, legyen szó kisebb hiányokról vagy teljes fogatlan állapotról. Fogorvosaink a legmodernebb technológiákkal és szakértelemmel végzik el a teljes szájrehabilitációt, biztosítva ezzel az Ön számára a lehető legtermészetesebb eredményt és kényelmet.

Szájsebészeti vizsgálat, konzultáció

mi a teendőm, ha érdekel az eljárás?

Amennyiben Önnek szimpatikus az implantációs eljárás, most díjmentesen vehet részt az implantálással kapcsolatos konzultációnkon Budapest belvárosában, az Oktogon mellett található fogászatunkon!

A helyszínen egy anamnézis lap kitöltése után fogorvosunk azonnal fogadja Önt!
A rendelőben orvosunk meghallgatja panaszát és megvizsgálja fogait, majd asszisztenseink egy 3D-s CT felvételt készítenek fogairól.

MIÉRT FONTOS A CT?
Csak a CT-vizsgálat teszi lehetővé a csontanyag pontos mérését, ami a megfelelő implantátumméret kiválasztásához és annak meghatározásához szükséges, hogy Önnek van-e elegendő csontja az implantátumok behelyezéséhez.

A vizsgálat után szakorvosunk kezelési tervet készít, melyet a helyszínen részletesen el is magyaráz Önnek!
Arra bíztatjuk, hogy mindent kérdezzen meg bátran, rossz kérdés nem létezik!

FOGPÓTLÁST VAGY TELJES FOGSORT LEMONDÁSOK NÉLKÜL?
NEM LEHETETLEN!

Az implantálás előnyei:

 • nem kell az egészséges fogállományt bevonni a kezelésbe
 • elegendő csak a foghiányt pótolni
 • nem okoz furcsa, diszkomfort érzést
 • megmarad a rendes ízérzékelés
 • teljesen fix, nem mozdul el
 • beépül a csontba
 • kevés csont esetén a csontállomány pótolható
 • a saját foghoz ez a megoldás hasonlít a legjobban

Ha a felsoroltak közül legalább kettő szempontot szimpatikusnak talált, az implantáció megfelelő megoldás lehet az Ön problémájára.

Fogászati implantátum, amit a szájsebész tart a kezében
Szájsebészeti vizsgálat, konzultáció

így segítünk Önnek

A FOGÁSZATI MUNKA MEGTERVEZÉSE

Ha az előkészítés megtörtént és az implantáció lehetséges, meg kell tervezni az implantátumokra rögzítendő későbbi fogazatot. Ez határozza meg a szükséges implantátumok mennyiségét és méretét is, valamint azt, hogy kell-e ideiglenes fogpótlást készíteni. Ebben a fázisban Ön világos képet kap a teljes kezelésről és a kapcsolódó költségekről.

IMPLANTÁTUM BEHELYEZÉSE

A fogimplantátumokat steril körülmények között, általában helyi érzéstelenítésben helyezzük be.  A behelyezés után mindig készítünk egy ellenőrző röntgenfelvételt. Körülbelül 2-3 hét múlva a varratok felszívódnak.
FONTOS: Ha Önnek rossz élményei vannak vagy szorong a fogászati beavatkozásoktól, ne aggódjon, mert nálunk minden kezelést altatásban és szedálásban is igénybe vehet.

A BEÜLTETÉS UTÁN

Ez egy rutinszerű folyamat, és általában 15-20 percet vesz igénybe implantátumonként. Közvetlenül a beültetés után egy ellenőrző röntgenfelvételt készítenek, hogy lássák az implantátumok helyzetét.

VÉGLEGESÍTÉS

A behelyezést követően általában 3 hónapos (csontátültetés vagy sinuslift /arcüregemelés/ esetén 6-9 hónapos) gyógyulási időnek kell eltelnie a végleges fogkorona elkészítése előtt.

UTÓGONDOZÁS

Az implantátum hosszú távú sikere a megfelelő szájhigiénián és a rendszeres, legalább évente egyszeri ellenőrzéseken alapul.

miért válassza az evergreen dentalt?

Fogászatunkon kiváló minőségű fogászati kezelést kínálunk, a rendelkezésre álló prémium anyagok felhasználásával, megfizethető áron.

 • Implantátumainkra magas minőségű csavarozható, nem ragasztott koronák kerülnek
 • Lehetőség van klinikánkon foghúzás utáni azonnali implantálásra
 • Számítógép vezérelt implantációt is végzünk, melynek köszönhetően rendkívül pontosan meg tudjuk határozni az implantátum helyét akkor is, ha Önnek csak nagyon kevés csontja van. Ezzel az eljárással időt is nyerhetünk.
 • ha Önnek egyáltalán nincsen csontállománya, akkor is van megoldásunk, csontpótlást végzünk, hogy mindenképpen el tudjuk végezni Önnek az implantációt.
 • Kezeléseinket altatásban és szedálásban is elvégezzük!

A pácienseinktől kapott visszajelzések alapján az elégedettségük fő szempontjai a következők:

 • Hatékony és eredményes kommunikáció az első kapcsolatfelvételtől kezdve
 • Kiváló minőségű berendezések és anyagok
 • Tisztességes árak, kiváló ár-érték arány
 • Rugalmas és gondoskodó csapat
 • Nincsenek rejtett költségek
 • Garanciális feltételek
 • Gyönyörű és központi elhelyezkedés

milyen típusú teljes fogpótlások léteznek implantátumokkal?

Teljes fogpótlásról akkor beszélünk, ha legalább a fogak fele vagy akár az összes fog hiányzik, és a rágási és beszédfunkció helyreállításához jelentős fogászati beavatkozásra van szükség. Az Evergreen Dentalban a teljes fogpótlás előnye, hogy ezek a problémák viszonylag rövid idő alatt, általában csak egy vagy két látogatással megoldhatóak.

Pácienseink jellemzően először az implantátumokért, majd a végleges fogászati munkáért jönnek vissza. Abban az esetben, ha a fogászati munkát megelőzően csontpótlásra van szükség, további látogatásra lehet szükség. Másrészt minden elvégezhető egy látogatás alatt, ha nem szükséges műtét.

Fogainak több, mint a fele kezelésre szorul?
Ne várjon tovább, Önnek a teljes körű fogpótlás a megfelelő eljárás!
Egy teljes szájrestaurációval újra egészségesen haraphat és felszabadultan nevethet.

TÖBB IMPLANTÁTUM KORONÁKKAL / HIDAKKAL

Az implantátumok nagyobb fogászati munkák elvégzésére is alkalmasak, nem csak egyetlen koronára. Két vagy több, legalább 3 fogat (koronát) hordozó implantátumot nevezünk implantátumos hídnak.
Például három vagy négy hiányzó fogat két implantátummal és egy 3 vagy 4 részes híddal lehet pótolni.

A helyzettől függően az egyes implantátumok és koronák, illetve a több implantátum és a híd kombinációja is elvégezhető.

ALL-ON-4™ FOGÁSZATI ELJÁRÁS

Az All-on-4™ fogászati implantátum megoldás egy nagyon hatékony technika, amely lehetővé teszi, hogy a felső és az alsó állkapocsban egyaránt csak 4 implantátumon rögzített hidat hozzanak létre.  Az All-on-4™ biztonságos rögzítéssel hosszú távú esztétikai megoldást biztosít. Ez még a kevesebb csonttal rendelkező pácienseknek is csodálatos mosolyt tesz lehetővé.

Mivel csak négy implantátumra van szükség, a kezelési idő is rövidebb lesz. Az All-on-4™ nagyobb stabilitást biztosít a csontban, és elkerüli az olyan további műtéteket, mint a csontpótlás és a arcüregemelés. Az implantátumok behelyezését követően a fogtechnikus 5 nap alatt egy kivehető ideiglenes rögzített pótlást készít, hogy a gyógyulási idő alatt se legyen fogatlan.
Az All-on-4™ híd fogai mind funkciójukban, mind esztétikájukban nagyon hasonlítanak a valódi fogakhoz. Ezért normálisan lehet velük enni és beszélni. Három hónapos gyógyulási idő után a fogorvos rögzítheti a végleges hidat, amelyet általában csavarral rögzítenek ahelyett, hogy beragasztanák.
Ezzel az eljárással Ön végre újra élvezheti az evést, hiszen újra rendesen tud majd rágni és az ízeket megfelelően fogja érezni.
Az all-on-4 egy rögzített, nem kivehető pótlás, amely olyan életet tesz lehetővé az Ön számára, mintha eredeti fogakkal rendelkezne.

Mivel a fogászatban általában többféle megoldási lehetőség is van, jöjjön el klinikánkra egy ingyenes előzetes vizsgálatra, hogy megtudja, Önnek pontosan mire van szüksége!
Az Evergreen Dental-nál nagyon fontosnak tartjuk, hogy a teljes fogpótlási eljárás megkezdése előtt megismerkedjünk Önnel, hogy közösen tudjuk felmérni a lehetőségeket és megtaláljuk a legjobb megoldást, hiszen a végeredmény nagyban befolyásolja majd az Ön komfortérzetét az elkövetkező évtizedekre. 
A fogászati implantáció sok problémára biztos megoldást nyújthat!

AKIKRE AZ EGÉSZ KEZELÉS FOLYAMÁN SZÁMíTHAT

Az Evergreen Dental fogászaton csapatmunkában dolgozunk, hogy minden Páciensünk a lehető legjobb ellátásban részesüljön. Nálunk mindenki a maga területén a legjobbat nyújtja.

 • Telefonos értékesítőink az első kapcsolatfelvételtől kezdve gondoskodnak arról, hogy minden információhoz hozzájusson, amire szüksége van, és segítsenek az időpontfoglalásban.
 • Páciens koordinátoraink a kezelési folyamat minden lépésénél Ön mellett állnak, hogy könnyedén eligazodhasson a különböző kezelések és lehetőségek között.
 • Asszisztenseink professzionális támogatást nyújtanak a fogorvosoknak és szájsebészeknek, biztosítva a zökkenőmentes és hatékony munkavégzést.
 • Szájsebészünk magasan képzett szakember, aki a legújabb technológiákat és módszereket alkalmazza a komplex beavatkozások során.

Csapatunk minden tagja elkötelezett amellett, hogy Ön a lehető legkényelmesebben és legnyugodtabban érezze magát a kezelések során. Látogasson el hozzánk, és tapasztalja meg a professzionális és személyre szabott ellátásunkat!

AKI AZ IMPLANTÁLÁST VÉGZI

„Tudom, hogy sokan feszélyezve érzik magukat egy fogorvosi székben, emiatt első perctől kezdve arra törekszem, hogy oldott hangulatú és fájdalommentes legyen a kezelés, mindezt egy kiválóan felszerelt rendelőben, magasan képzett szakemberekkel együtt valósítom meg. Kollégáimmal együtt nagy hangsúlyt fektetünk a konzultációkra, melyek során a kezelés teljes menetét egyeztetjük Pácienseinkkel, hogy oldott hangulatban, félelem nélkül telhessen a rehabilitáció.
Fogászati félelemmel élő páciensekre szakosodtam, szájsebészeti műtéteim nagy részét (igény szerint) szedáció, vagy mélyaltatás alatt végzem, mely lehetővé teszi, hogy a szájsebészeti munka nagyrésze egy ülésben, egyszeri gyógyulással valósuljon meg. Évente több mint 1000 implantátumot helyezek be.
2005-ben végeztem, mint általános orvos és 2010-ben, mint fogorvos. 2005 és 2015 között dolgoztam a Debreceni Egyetem Arc-Állcsont- és Szájsebészeti Tanszékén. 2012-ben szakvizsgáztam maxillofaciális sebészetből. 2015-2016 között külföldön szereztem tapasztalatot, Angliában. 2010 óta dolgozom privát fogászati ellátásban. 2017 óta a magyar páciensek fogászati ellátása mellett fogászati turizmusban is tevékenykedem.”

Szájsebész, főorvos
Dr. Simay AttilaSzájsebész és implantológus szakorvos

A HELYSZíN, AHOL SZERETETTEL VÁRJUK

Az Andrássy úton elegánsan sorakozó, patinás épületek egyik legimpozánsabb ingatlanjában kapott helyet minden fogászati igényt kielégítő fogorvosi rendelőnk.
Otthonos környezetben, minden kényelemmel és professzionális gépekkel felszerelt rendelőkben, fogászati kezelések széles skálájával
várjuk Önt.

AKIKNEK MÁR MOSOLYT CSALTUNK AZ ARCUKRA

Önnek miben segíthetünk?
Foglaljon időpontot ingyenes implantációs konzultációnkra!

  Röntgen felvétel