All-on-4-6-8

 1. Home
 2. /
 3. All-on-4-6-8

AZ ALL-ON-4 FOGÁSZATI IMPLANTÁTUM

Az All-on-4™ fogászati implantátum egy nagyon hatékony, a Nobel Biocare által kifejlesztett technika, amely lehetővé teszi, hogy a felső és az alsó állkapocsban egyaránt csak 4 implantátumon rögzített hidat hozzanak létre.  Az All-on-4™ biztonságos rögzített rögzítéssel hosszú távú esztétikai megoldást biztosít. Ez még a kevesebb csonttal rendelkező pácienseknek is csodálatos mosolyt tesz lehetővé.

Mivel csak négy implantátumra van szükség, a kezelési idő is rövidebb. Az All-on-4™ nagyobb stabilitást biztosít a csontban, és elkerüli az olyan további műtéteket, mint a csontpótlás és a sinuslift. Az implantátumok behelyezése után fogorvosa 5 nap alatt egy kivehető ideiglenes hidat készít, hogy a gyógyulási idő alatt ne legyen fogatlan. Az All-on-4™ híd fogai mind funkciójukban, mind esztétikájukban nagyon hasonlítanak a valódi fogakhoz, lehet velük enni és beszélni. Három hónapos gyógyulási idő után a fogorvos rögzíti a végleges hidat. Az ételeket újra lehet élvezni, újra tud majd rágni és az ízeket is megfelelően érezheti. Olyan életet tesz lehetővé, mintha saját fogakkal rendelkezne.

AZ ALL-ON-4 ™ ELŐNYEI

 • rögzített fogak mindössze 4 implantátumon (más rögzített megoldások legalább hat fogat igényelnek), természetes megjelenéssel és érzéssel.
 • fedetlen íny, amely lehetővé teszi az ízek érzékelését
 • stabil harapóerő, amely lehetővé teszi mindenféle étel fogyasztását
 • csökkenti az arcüreg beesését, fiatalosabb megjelenést biztosítva
 • nincs szükség a fogsor mindennapos kivételére vagy ragasztó használatára
 • lehetővé teszi a rögzített megoldást még akkor is, ha a csontok helyzete rosszabbodik
 • a legegyszerűbb rögzített megoldás a fogatlan páciensek számára

MENNYI IDEIG TART AZ ALL-ON-4 KEZELÉS?

Az All-on-4 kezeléshez, mint minden implantátumkezeléshez, két alkalomra van szükség. Az első alkalommal az implantátumok behelyezése és szükség esetén az ideiglenes fogak elkészítése történik. Azok a páciensek, akik teljes fogsorral rendelkeznek, az implantátum behelyezése után a gyógyulási időszak alatt továbbra is viselhetik azt. A protézist csak újra kell bélelni. A gyógyulási idő általában 3 hónap. Az első vizit általában 5 napot, a második vizit 10 munkanapot vesz igénybe. Az első vizit alkalmával történik az implantátumok behelyezése, lenyomatvétel, az ideiglenes protézis vagy híd felhelyezése, véglegesítése és ellenőrzése. A második kezelés során összesen 3-4 mintát veszünk.

MENNYI IDŐ AZ IMPLANTÁTUMOK GYÓGYULÁSI IDEJE?

Mivel az All-on-4 kezelés során nincs szükség csontpótlásra, az implantátumok teljes gyógyulása általában 3 hónapon belül megtörténik.

ALL-ON-4, ALL-ON-6 ÉS ALL-ON-8 FOGÁSZATI IMPLANTÁTUMOK

Mit jelentenek pontosan az All-on-4, All-on-6 és All-on-8 megoldások? Mik a különbségek és az előnyök? Mikor ajánlják őket, hogyan működik a fogászati kezelés, és honnan tudom, hogy melyik megoldásra van szükségem? Sok kérdés – keressük a válaszokat!

Az All-on megoldások olyan fogászati kezelést foglalnak magukban, amely segít pótolni az egyik vagy mindkét állkapocsból elvesztett fogakat.

A kezelés során implantátumokat használnak, amelyek beépülnek az állkapocsba. A rögzített hidat ezután ezekhez az implantátumokhoz rögzítik. Az „All on” elnevezés onnan ered, hogy a teljes hidat az eljárástól függően 4, 6 vagy 8 implantátumhoz rögzítik. Képzelje el, hogy az összes foga össze van kötve, és csak 4, 6 vagy 8 gyökere van, amelyek az állkapcsába nyúlnak. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség minden hiányzó foghoz implantátumra. Az All-on megoldások koncepciója az, hogy a felső vagy alsó állkapocs összes foga rehabilitálható egyetlen szájsebészeti beavatkozással. Van 4, 6 vagy 8 implantátum és egy rögzített híd csontpótlás nélkül. Az implantátumok állcsontba helyezése során a távolságot, a szöget és a mélységet meghatározzák.

MIKOR AJÁNLOTT AZ ALL-ON-4, ALL-ON-6 ÉS ALL-ON-8 MEGOLDÁS?

Az All-on-4 és alternatív kezelései hatékony megoldást jelentenek azok számára, akik több fogat vesztettek el a felső vagy alsó állkapocsból, vagy esetleg teljesen fogatlanok.

MI A KÜLÖNBSÉG AZ ALL-ON-4, ALL-ON-6 ÉS ALL-ON-8 KÖZÖTT?

Az általános különbség az, hogy az All-on-4 4, az All-on-6 6, az All-on-8 pedig 8 implantátum behelyezését jelenti. Minél több implantátumot használunk, annál erősebbek és stabilabbak lesznek a fogak, annál egyenletesebben oszlik el a nyomás az implantátumokra és ezáltal az állkapocsra.

Elmondható azonban, hogy az All-on-4, All-on-6 és All-on-8 esetében nem lehet rossz döntést hozni. A fogászati implantátumok végleges megoldást jelentenek a fogak elvesztésére.

MIÉRT JÓ MEGOLDÁS AZ ALL-ON-4, ALL-ON-6 ÉS ALL-ON-8 MÓDSZER?

Nagymértékű fogvesztés esetén az All-on kezelések kivehető fogsor helyett stabil fogpótlást jelentenek.

Az All-on technika egyik legnagyobb előnye, hogy a rehabilitáció kis csontszöveten is elvégezhető, általában csontpótlás nélkül. Ez tehát csak kisebb sebészeti beavatkozást jelent, amivel elkerülhetők a további műtétek.

Az All-on technika alkalmazásával szilárd, természetes megjelenésű és tapintású, stabil harapóerőt biztosító fogak érhetőek el.

Korábban egy teljes fogsor pótlása általában sokkal több implantátumot igényelt, állcsont-átültetéssel járt, és körülbelül 6-9 hónapos gyógyulási időre volt szükség, mielőtt a száj készen állt a koronák vagy fogsorok beültetésére. Az All-on technika rövidebb gyógyulási időt igényel, mivel kevesebb implantátumra van szükség, csontpótlás nélkül. Ideiglenes fogsor használható, amíg a végleges fogpótlást meg nem kapja (általában 3 hónapon belül).

MELYIK ALL-ON KEZELÉSRE VAN SZÜKSÉGEM?

Az ember elgondolkodik azon, hogy melyik a jobb: több vagy kevesebb fogászati implantátum. Szeretné tudni, hogy melyiket válassza: All-on-4, All-on-6 vagy All-on-8?

Nincs egyértelmű válasz arra, hogy melyik a legjobb megoldás. Ez a pácienstől és az anatómiai helyzettől függ.

Lássuk, hogyan működnek ezek a megoldások:

Mivel természetes módon beépülnek az állcsontba, a fogászati implantátumok a természetes fogakkal azonos szilárdság és stabilitás eléréséhez előnyben részesített fogászati megoldásnak számítanak. Az All-on-4 megoldásnál négy fogászati implantátum a beavatkozás után az állcsont részévé válik, és egy híd alapjául szolgál, amely a koronákat vagy más típusú fogsorokat támasztja alá.

A fogászati implantátumok megkövetelik, hogy az állkapocs elegendő csonttal rendelkezzen az implantátumok megtartásához, és hogy a csont szerkezete erős legyen. Az All-on-8 megoldás több csontot és nagyobb csonterősséget igényel, mint az All-on-4 megoldás.

Ez azonban nem az egyetlen szempont. Az All-on-4 egyszerűbb, mint az All-on-8. Sok esetben a páciensnek nincs szüksége kiterjedt csontrekonstrukcióra, így az All-on-4 terápia megfelelőbb lehet. A hiányzó fogak elhelyezkedése, a megmaradt fogak helyzete és az általános egészségi állapot is befolyásolhatja, hogy a páciens számára melyik típusú rekonstrukció a legmegfelelőbb.

Ezen okok miatt nincs „jobb” megoldás. Beszélnie kell fogorvosával az Ön konkrét helyzetéről, és esetleg néhány vizsgálaton is át kell esnie, mielőtt fogorvosa eldöntené, hogy All-on-4 vagy esetleg más megoldás szükséges-e Önnek.

Az All-on-4, All-on-6 és All-on-8 nagyszerű megoldást jelentenek azok számára, akik sok fogukat elvesztették, és szeretnék visszanyerni mosolyukat.

Mindent egybevetve, a kezdeti és a gyógyulási idő minimális, és nem telik el sok idő, mire el is felejti, hogy az implantátumok ott vannak.

HOGYAN MŰKÖDIK A KEZELÉS AZ ALL-ON TECHNIKÁVAL?

Konzultáció és a kezelési terv elkészítése: Az All-on-4, All-on-6 vagy All-on-8 kezelés előtt minden esetben CT-vizsgálatot végzünk, amelyre a szakemberünkkel való konzultáció során és az implantátum pozíciók pontos meghatározásához van szükség. Az írásos kezelési terv ennek alapján készül el.

Implantáció: A személyes konzultációt követően időpontot egyeztetünk, hogy mikor kerül sor a szájsebészeti beavatkozásra, az implantátumok behelyezésére. A klinikán lehetőség van arra is, hogy a kezelést altatásban végezzük el.

A beültetés után 4 nappal a hidat rögzítik az implantátumokra: A sikeres próbát követően a beültetést követő néhány munkanapon belül ideiglenes protézist vagy akár rögzített hidat is készítenek, ha a helyzet megengedi. Így a páciens gyorsan fogakat kaphat, optimális esetben visszatérhet a megszokott életviteléhez, újra magabiztosan nevethet, újra normálisan ehet és étkezés közben erősen rághat.

Körülbelül 3 hónappal a beültetés után az ideiglenes fogakat kicserélik a végleges hídra: Miután az implantátumok beillesztésre kerültek a csontba, a végleges hidat az implantátumokhoz rögzítik.

Rendszeres ellenőrzés, szájhigiénia: Az All-on kezelés után ajánlott félévente kontrollvizsgálatra menni és foghigiéniai kezelésben részesülni.

AZ ALL-ON-4-6-8 MEGOLDÁSOK KÖLTSÉGEI AZ EVERGREEN DENTALNÁL

Kérjük, lépjen kapcsolatba velünk személyre szabott árajánlatért.

  Röntgen felvétel